NÚMERO DE DOS

Ingredienser:
175 g smör
3 dl socker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
Toscosmeten ( den som ska vara ovanpå kakan):
75 g smör
1,5 dl ljus sirap
0,75 dl matlagningsgrädde
3 dl socker
200 g kokos flingor
Så här gör du:
1. Sätt ungen på 175 c
2. Blanda strösocker och smör vitt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör ner ett ägg i taget och vänd sedan ner mjölet.
5. Smöra och bröra en långsmal form och häll sedan i smeten
6. Låt den stå i mitten av ungen i 30-35 min den ska vara lite kladdig så den blir saftig.
Toscosmeten:
1. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull dra ner till en lagom värme ( inte den högsta) låt den koka upp i 5 min.
2. Häll sedan ner kokosen och rör om och häll över den lite avkylda kakan och sedan in i ungen igen i 10 min. Ytan ska bli lite lätt gyllebrun.
Farligt god!