Woooork it!


Efter frukost imorse satte jag mig med matten och har pluggat i princip hela förmiddagen, fram tills typ nyss.
Nu är jag lite stressad, springer runt och städar i huset och i rummet, kollar vad tusan jag ska ha på mig osv. inför ikväll eftersom det då vankas middag här hemma med 7 fina tjejer!

Nej nu är det dax att sätta fart igen! Måste hinna duscha också!! Gaaah..



Fredag, jobbiga känslor

Trots att livet känns väldigt positivt nu så finns det tyvärr andra tråkiga och tragiska saker som händer, saker som är svåra att greppa och inse. Varför ska livet vara så orättvist? Vissa  saker får en att påminna en om att ta vara på alla fina människor i ens närhet och ta vara på varje dag, som om den vore din sista, eftersom att livet så fort kan förändras. <3
Har tillbringat morgonen framför tvn och nyhetsmorgon med lite frukost.
Kvällens planer är först och främst plugg, tråkigt nog, ska sitta med min egna matte-coach till pojkvän och repetera och plugga inför provet nästa vecka, sedan kommer jag tillbringa resten av kvällen i hans famn framför filmen "one day" och bara ta det lugnt.
Nu måste jag kila. PUSS

Nyöppning @ gina

Åkte ju som tidigare nämnt till Linköping över eftermiddagen/kvällen. Jag och Fiffi kollade runt i lite butiker innan det var dax för mig att ställa mig utanför gina med resterande 19 tjejer som hade vunnit tävlingen och fick där med gå in före alla andra för att spana in nyrenoveringen av butiken samt deras utbud och mingla runt lite. Eftersom de 100 första i kön fick en varsin goodiebag hade en lååång kö bildats, så var ju skönt att kunna smita före alla andra och slippa den! Väl där inne bjöds det på champagne, juice, godis och macarons. Det var även en DJ där och spelade. Var mycket trevligt och otroligt skönt att gå runt i butiken när det var så lugnt och lite folk. När jag samlat på mig några godbitar begav jag mig till provrummet och när jag sedan var klar möttes jag av en proppad butik med tjejer överallt som sprang runt som galningar! Var ju 30 % på hela sortimentet kvällen till ära =utrensat!! Hej ullared typ, haha!
Var iallafall riktigt trevligt så stort tack till Angelica och gänget som anordnade denna fina kväll och är ju nu ett nagellack, två läppglans, ett läppstift, en tidning, en tygpåse, ett paraply, ett presentkort och en transparent tröja rikare! Det tackar vi för!
Nu ska jag kika klart på finalen av Bigest Loser med la familia.
PUSSEN

Tired


Ligger strandad i soffan efter en lång skoldag. Helt slut, typ. Under mitt långa hål blev de lunchning på spicy hot med några trevliga prickar och sedan tog jag och Becca även en sväng till en utställning i stan där Fiffi och hennes klass ställer ut sina projektarbeten. Och måste bara säga att gud vilka fina, häftiga och kreativa grejer de hade skapat! Så himla duktiga! Önskar man hade den talangen själv..;) När jag hade slutat blev jag upphämtad av Jocke och Olle, skönt o slippa åka buss hem i det här vädret! Ska upp till dem ikväll och se på finalen i sveriges mästerkock och någon fotbollsmatch.. Men först käk och lite plugg!
Nice shoes!! (från Zara). Pic: Angelica

Mästerkocken?

Då mamma är iväg och tränar och pappa är bortrest till Tyskland för tillfället, överlämnas därmed ansvaret med mat till mig... Kände att jag går all in idag och har därför släpat fram grillen, kyckling ska grillas, sallad ska skäras och pomme ska in i ugnen, detta kan bli spännande..

V I P

Det var alltså detta jag vann! Så blir en trip till Linköping på torsdag för bubbel, mingel, goodiebags, shopping och träffa Angelica Blick! Tar med mig min egen lilla fashionista dit! Ska bli trevligt : )
Tog spruta nummer 2 idag i skolan och vet inte om det beror på det men har en förbaskad spräng-huvudvärk för tillfället och känner mig lite varm. Så nu ska jag ta något litet att äta och försöka få lite ny energi så jag orkar sätta mig med plugget. Säger hej till lite foto-historia, exponentialfunktioner och spanska-glosor!

For the first time

Möttes av en glad överraskning när jag kollade min mail förut! Tror detta är typ första gången i mitt liv som jag har vunnit något (förutom nån enstaka trisslott på 25 eller 50 spänn.. men det räknas ju inte). Inte värsta grejen men ändå lite roligt! Mer om det imorgon, för nu ska jag stupa i säng. Är så sjuukt trött!! NATTI!

Dacke hälsar!!

The Vow


Igårkväll sågs filmen "The Vow",vilket var en mycket tragisk men fin story. Det nygifta paret är med i en bilolycka som leder till att kvinnan hamnar i koma och när hon vaknar upp igen kommer hon inte ihåg något förknippat med hennes man, varken om hur dem träffades eller om deras bröllop och allt därimellan. Att filmen dessutom bygger på en sann historia gör den ännu bättre. Helt klart sevärd!
SÅ, måndag nu igen då, vilket har blivit lite av min favvo-veckodag. Endast en fjuttig lektion på 2 och en halv timma, sedan åka till gymet (feels good to be back efter en ca veckas uppehåll!), hem och äta lunch och ha hela eftermiddagen till att plugga nödvändiga saker för att sedan kunna hitta på något eller chilla på kvällen! Att det dessutom endast är 8 skoldagar kvar till påsklov nu gör hela saken så mycket bättre. Dock några kämpiga dagar, men kommmer kännas så värt då man har 10 dagars lov framför sig! Ae nu kör vi va!!

Våffeldagen firas såklart med...





.. nygräddade våfflor, MUMS!

Nu ska jag slutföra plugget, föra över alla dokument och bilder till hårddisken då min data ska lämnas in imorgon, för typ 6:e gången... Sedan blir det film och mys resten av kvällen!


Who let the dogs out?







Myst och busat med dessa två idag! Har varit hundvakt åt lilla Dacke så vi har varit ute på lång promenad, busat med bollar och kelat! Riktigt härligt och åååh va sugen man blir på att skaffa egen!




Handboll, våfflor och brudar...


..har min dag bestått av i stora drag. Vaknade upp lite lagom trötta sen gårdagen (som förövrigt var riktigt kul!) och fixade i ordning lite frukost i form av jordgubbs och mango-smoothie som förtärdes på altanen i solskenet! Låg sedan kvar där ett bra tag och njöt av värmen. Vid klockan halv 2 var det dags att dra sig in till stan för handboll, Sverige-Österrike tillsammans med Jocke, Empa, Olle, Lisa och Gurra, var faktiskt ganska kul trots att jag inte är ett särskilt stort handbolls-fan. Sedan åkte vi hem till Jocke och åt våfflor, så himla gott!! En dag för tidiga dock, menmen ;)

På kvällen stod grillat på menyn tillsammans med familjen+Fiffen. Resten av kvällen spenderades i min säng, med en godispåse, en data och två härliga bruttor! Massa snack och mys, uppskattas alltid!!:)

Tjejerna drog nyss så ligger nu och inväntar på pojkvännen. Hade tänkt leta efter nån sevärd film tills han kommer, på hans begäran.. Sov så gott!!

                               

                           Bild från gårdagen, @Världens. Becca, Adam och Cissi på bild. Fler bilder kmr. 


P to the arty!

Taggar inför en barrunda med några härliga människor kvällen till ära med ett glas vin, hårfix och.... tar bort ett tuggummi på sko-jäveln! Haha jävla bra tidsfördriv vill ja säga, sitter som berget... kommer en härlig liten pust av mint då & och då också, yeeew!

Nej nu måste ja börja sminka mig och klä på mig! Ha en trevlig kväll!!



Vilken är din bästa raggnings-replik?




Life´s not easy







Gårdagens lunch ute på altanen i solskenet; grillad kyckling sparris och paprika samt klyftpotatis. Slank ju ner om man säger så! Tur att man har nån som tar hand om en!

Vädret framöver ser ju även ganska lovande ut!! Längtar till heeelg.



Here comes the sun, nananana!

Vaknade upp av att det var ljust som bara den ute! Hur underbart är det inte att gå till bussen på morgonen när det redan är ca 10 plusgrader ute!? Love spring!!

Pluggade projekt med Becca för att sedan gå till fräckas uteservering o luncha i det underbart härliga vädret där vi satt kvar ett bra tag och bara njöt! Gick sedan tillbaka till skolan för att jobba flitigt med historia och spanska och avslutade denna långa dag med en spanska lektion. Fick skjuts hem därefter, schyrre!

Nu har jag landat hemma och ska övaöva till morgondagens redovisning. Taggar även att ta spruta!! Ska plugga på nu så jag sedan kan åka upp till Jocke med gott samvete och sätta på chill mode! 1 år och 11 månader idag ju<3


                              

                                                                - Pic: Florida, 2011


I´m sexy and I know it!


Nytränad och nyduschat har jag nu lagt mig i en nybäddad säng. Love that feeling! Känns riktigt gött och sådär härligt mört i kroppen efter zumba-passet. När första låten drog igång och "I´m sexy and I know it" strömmade ur högtalarna var Fiffi och jag på g igen!;) Trots att det var sjuuukt länge sen sist och man kände sig osmidig och stel som en giraff så var det riktgit kul och svettigt! Har verkligen saknat denna typ av träning på senaste tiden!!

Nu ska jag se dagens avsnitt av Top Model Sverige, sedan ska jag sooova och ladda upp inför en ny dag! PUSS


                            


God förmiddag!


Hemma en vända under mitt hål. Åker in vid 12 igen för en timmas lektion.. Nu hade jag tänkt fixa ihop en PP till torsdagens redovisning och sen laga någon lunch, funderar på linssoppa, vore gott!

Ikväll blir det förhoppningsvis zumba med Fiffi och ååååh va ja längtar att få skaka lite rumpa!!;)





Good or bad

                              

                         - Pic från Empire State, New York. Lite kul, hur många taxibilar ser ni på bilden?


MÅNDAG, vilket innebär ny vecka & nya utmaningar. Relativt lugnt på skolfronten denna vecka, vilket jag inte klagar på! Denna måndag har sett ut som många tidigare, innehållande skola på morgonen och gym fram till lunch. Nu är det spanskan och jag ett tag framöver...


Fina flickor!





Tillbringade kvällen på vår lilla krog, blev en ceasarsallad för min del, muuuums! Traskade sedan upp till Cissi för att avsluta denna fina kväll med en kopp varm choklad med grädde! Gillar mina fina flickor juu!:)


Hurtbulle!

Sitter och lyssnar på party-musik med spanskan i knät och översätter texter och tränar in glosor, nice kombo!

Idag har jag varit hurtig med Fiffi, promenad och jogging uppe i lillsjön! Väldigt skönt nu såhär efteråt. Ikväll blir det käk och mys på åby krog med tjejerna! Me liiiike.





Have to remember this!;)


Rycker i benen, kan inte sitta still

Är så himlaaa danssugen! Varför bor man i Norrköping en kväll som denna, som har sämsta tänkbara utbudet, PULS är ju inte direkt något att hurra för... Nåja, får väl nöja mig med att digga till musiken och svänga höfterna här hemma denna kväll... haha.

Tog en sväng till teamsportia i förmiddags då de hade 50 % och uppåt på hela sortimentet, inte fy skam! Fann några godbitar men då kön började nedanför rulltrappan  så kände vi att det inte riktigt var värt det.. Köpte med oss paus-sallad hem till lunch. Har sedan dess pluggat och ska nu ut på en liten promenad. Ikväll blir det lugna puckar med plock-mat och hyra film!

                              

                                            - drömmer mig bort till fina sommarkvällar...


Dear friday

Efter skolan tog jag en runda på stan i väntan på Fiffi. När hon slutat möttes vi upp för en mysig fika på fräcka. Hon fick berätta och gå igenom hela sin london resa med alla dess spännande detaljer, mycket roligt att höra och att dessutom ha tjejen på hemmaplan igen!

Sedan åkte vi hem till mig för att göra oss iordning och käka middag. På kvällen runt halv 10 snåret blev vi upphämtade av grabbarna och begav oss in till Vilbergen för två timmars party-bowling! Där mötte vi även upp Cissi och Mattias. Mycket trevligt kväll! Bjussar på några bilder med ganska kass kvalitét.










Monday party, tuseday party, wednesday party

Igår var en fin dag, trots ovärda föreläsningar på Linköpings Universitet och stora mängder av projekt-plugg, gjorde det dock lite trevligare genom att sätta oss på fräcka och fika lite samtidigt.
Idag, torsdag.
Pluggat samhäll i mängder med Denise, frusit, druckit te och ätit polly (beroende!), ännu mer plugg. Kom hem klockan 5 och kände att hjärnan ändå inte skulle palla mer plugg för tillfället så beger mig därför ut på en promenad med en väldigt fin tjeja som är hemkommen från London!
Bild på fiff och mig. Från smultronstället i somras!

MY WEEKEND

Lite såhär såg min helg ut, en väldigt lugnt sådan vilket var behövligt! I fredags gymade jag efter skolan och kvällen tillbringades hemma hos Jocke där vi åa planka med hans familj, lördagen ägnades åt mycket plugg och på kvällen var jag med Jocke och Emil och vi såg på mello-finalen och myste. På söndagen njöt vi av det fina vädret och tog en promenad uppe i lillsjön, kvällen avslutades med nygräddade våfflor och filmen Taken (riktigt bra och sevärd film!!). Väldigt välbehövligt med sådana helger ibland! Nästa helg skulle ja dock vilja ha lite mer fart och fläkt, kanske någon utekväll med tjejerna inte skulle sitta fel!?!;)

Våren är här för att stanna!!?

Härlig dag!! Haft min enda lektion samt bockat av ett spanska-prov, gött! Och inte nog med det, hur underbart är det inte att våren äntligen har kommit och verkar vara här för att stanna?!! Uteserveringarna har öppnat, folk går i shorts och t-shirt (okej lite väl överdrivet kanske) och det blev till och med för varmt för att ha på sig skinnjacka!!! Termometern står på 20 grader, jag sitter ute på altanen och njuter och är på strålande humör, sjukt hur mycket vädret påverkar en!
Ska snart fixa iordning lite lunch. Sedan var planerna egentligen att åka in till friskis och gyma men känns ju så tråkigt att träna inomhus nu så funderar på att ta en löparrunda istället. Känns mycket mer lockande faktiskt!


Last saturday night - pics








Pics tagna från Cissis kamera!

There is no I in we

Haha pluttis bild på mig och Jocke!

Har pluggat och käkat good hemmagjord hamburgare. Nu sitter jag at Jockies place. Ska snart bege oss ner till hultahallen för att se Hultics herrlag spela match, var tydligen en viktig sådan, haha! Over and out!


Somebody that I used to know

Mumsigt mellanmål jag åt idag!
Trött efter en relativt lång skoldag innehållande matte och en 3 timmars lång samhälls-lektion. Kom hem med huvudvärk, som varje torsdag. Har nu tagit det lite lugnt, dax att ta tag i plugget igen.. Är så jäkla stressad för tillfället!! En jäkla samhälls-rapport på 10 sidor som det är deadline på om 1 1/2 vecka.. Kill me!
Senare blir det en löparrunda (inte uppe i lillsjön denna gång dock;)) och sedan åka upp till pojken min där jag även hade tänkt tillbringa natten!

MYS

Har haft en mysig kväll med tjejerna! Beställde som sagt hem mat från Åby krog samt drack te och käka liite godis, är ju trots allt lill-lördag ;)
Måste ju även skicka en ytterligare hälsning till Fiffi som vi inte kommer träffa på ett par dagar, hoppas du får det GREAT i London!! Tror dock det inte är något jag behöver oroa mig över, massa shopping och party liksom..;)
Tack för ikväll! Nu är det läggdax. PUSS

Bambi på hal is..

Sagt och gjort begav jag mig upp till lillsjön för en springrunda, det var ju en lysande idé!! Hahah ae va... var rena rama isgatan så gick inte särskilt bra med andra ord, efter en vurpa gav jag upp och började gå istället...
Nåja, nu väntar jag på att Carro ska höra av sig och säga att hon är hemkommen. Ska göra mig iordning och sedan bege oss upp till åby och möta upp Cissi och Fiffi!


PAUS

Lunchade med Becca på PAUS idag, vi konstaterade båda två att det var sjuuukt länge sen vi hade ätit det så det satt fint! Satt även och snackade massor om studenten, studentveckan, balen och allt sådant som hör till, längtar såååå, kommer bli helt awesome tror jag! Vi begav oss sedan till Espresso house för en vanilla latte och försök till att plugga projekt vilket gick hmmm sådär som alltid haha!
När Becca sa att hon hade tänkt ge sig ut på en löparrunda tyckte jag det lät väldigt jobbigt, men måste faktiskt erkänna att jag blev lite sugen nu, är ju så härligt väder ute så varför inte egentligen..;)
Får la se hur det blir med den saken! Ikväll blir det iallafall mys med brudarna vilket jag ser fram emot, köpa hem lite god mat från åby krog och snacka massa skit sitter ju aldrig fel!

ITS IN YOUR HEAD

                                                


Läste nyss ett litet intressant inlägg på Frida Grahns blogg om utseendeideal, som hon hade skrivit. Helt klart en tankeställare! :

"Hey. Detta inlägg kommer säkert väcka reaktioner, positiva som negativa, och det räknar jag med. Det är bra att diskturera, ha olika åsikter och synvinklar. Here it goes.

Det pratas ÖVERALLT om hur vårt ideal förändrats, och då syftar jag till kvinnokroppens utseendeideal. Högt och lågt diskuteras detta ämne, och det påstås att det blivit sjukare och smalare ideal än någonsin. Detta kan jag hålla med om. Dock påstås det att det är SAMHÄLLETS fel, det är MEDIAs och de stora MODEMÄRKENAs fel att dessa ideal existerar. Här sätter jag ner foten, och säger som så här: idealen sitter i våra egna huvuden, och det är även där de är skapade. Visst att samtalen pågår i media, men vem är det som början satt press på oss? Jo, vi kvinnor. Vi har hyllat en viss kroppsform, vi har sett upp till smala tjejer, vi har gjort dessa ideal till något attraktivt för modevärlden, något vi alla kvinnor ser upp till, något som säljer.

Vissa individer är starkare än andra. Vissa orkar att stå emot denna ”press” från ”samhället”….i själva verket handlar det om att dessa starka personer är trygga i sig själva, och bearbetat bort alla negativa tankar.

Jag påstår, med risk för att få mycket kritik, att genom att manipulera vår egen hjärna, så försvinner dessa luftslottsideal. De existerar inte…bara i våra egna tankar. Dessa tankar har SKAPAT ett stort samhällsproblem, en individuell tanke som i sin tur lett till dagens kollektiva ideal.

Så nästa gång ni skyller på Samhället eller media. Se till att försöka ändra er själva inifrån. Vi människor har makten att styra över hur vi tänker och känner. Oavsett om ni inte känner så, så går det att tvinga sig själv att tänka positivt, eller på ett annat sätt.

Ni som nu redan börjat fila på en negativ kommentar att det inte går att säga så här för att det är synd om dem som är ”svaga” psykiskt och inte är så trygga i sig själva: Om man jobbar tillräckligt hårt, så kan vem som helst, svag som stark, ta kontroll över sitt egen tänkande.

Detta är är inget kränkande inlägg för er som känner en press på ideal. Jag själv lever till viss del efter dessa ( och jobbar varje dag att skaka av mig dessa påhitt, och har kommit en otroligt bra bit) men det jag vill få fram är att vi måste sluta skylla ifrån oss på kollektivet. Om alla hade ändrat sina egna uppfattningar, så hade det inte funnits en gemensamt sjukt ideal! Förstår ni hur jag menar?

Det är enkel matematik. Ta bort alla negativa tankar, och idealet slutar existera.

Skapa dina egna ”ideal”, du har makten att styra över dig själv. Du har rätt till att se ut precis så du själv vill. Allt annat är underkastelse av en större massa. Skruvade ideal är skapade av många enskilda individer tillsammans. Starta ditt eget synsätt redan nu, efter att du har läst detta."

http://fridablog.com/


FLITIGT

Var faktiskt riktig flitig igår och gjorde lite nytta, för en gångsskull. Ägnade i princip hela eftermiddagen och kvällen åt spanskaplugg, matteplugg samt att skriva klart CV och söka jobb. Denna dag fortsätter även i liknande spår - söka jobb och fortsätta med spanskan. Längtar redan till helg, men å andra sidan rusar dagarna bara iväg så lär ju inte kännas som en evighet till det iallafall.



Två snygga bilder från i somras då vi firade Idas 18-årsdag!



 


FINT I PASTELL

 










INSPIRATION







ZARA


 

Fanny Lyckman klädd fint i vitt från ZARA! Påtal om ZARA har jag hittat ett par, eller flera faktiskt, riktigt snygga skor på deras webshop, lite sugen är man ju!


Måndag 5 mars

Var i skolan en kortis imorse och åkte sedan direkt till gymet. Var himla skönt att träna idag även fast jag inte var så jätte pepp innan. Har nu fått i mig lite gott till lunch och det är dax att ta fram skolböckerna.. Matte och spanska är det som gäller. Hmm inte allt för sugen..




Bilder lånade av Carro, från i lördags at her place!


Söndag

Hade en riktigt fin kväll igår med ett gäng härliga tjejer! Bilder kommer senare.

Vaknade upp hos Jocke imorse, lite trött och sliten. Han fick vara min betjänt och fixa frukost på sängen som vi åt framför en film. Gick inte upp ur sängen förens 12-snåret.. Har nu varit ute på en promenad med Carro, skönt med lite frisk luft!!







En miljon på banken men ingenting att leva för





HELG!

Har sett klart filmen Burlesque och jag måste hålla med dig Fiffi och säga att den var förjäkla bra! Christina Aguilera är grym ju! Cher också och ja alla danser och låtar! Se den!

Igår stendog min data, bara sådär. Vart jag förvånad? Svar nej. Vet inte hur mycket strul jag haft med den datajävel alltså!...Om något mer skulle hända med datan har jag iallafall rätt till en helt ny, vilket känns lite bättre iallafall.

Idag har jag varit hos tandläkaren, på skatteverket och sedan varit på maxi och letat present till jockes far som fyller år imorgon. Så blir tidig uppstigning för firning och frukost på sängen. Sedan hoppas jag på en sväng till gymet för att sedan dyka ner i skolböckerna tills gästerna kommer till Jocke. Längtar även till imorgon kväll då jag ska få träffa och umgås med några tjejer som jag tycker väldigt mycket om!!

När verkligheten hinner ikapp


                      
Längtar till helg; ledighet, träna, få umgås med de man tycker om och slippa all ångest för en stund.


RSS 2.0