Om något tynger ditt hjärta, lätta det.

                               

Plugg, plugg och åter plugg. Har iallafall försökt...

Fick lunchdejt här hemma och tog på eftermiddagen en promenad med en fin vän!:) ska försöka slutföra det förbaskade historia arbetet nu innan det är dax att ställa sig i köket och laga till något smaskigt. Ikväll är det mys framför tv:n som gäller! Mer orkar jag inte med för tillfället.

Girls I need your help!!





färgen blir dock missvisande på bilderna men aa ni ser ju lite grann iaf..:)


Spring-feelings och inredning























weheartit

Lite fint i inredningsväg!

Hunnit med två promenader i det underbart härliga vädret! Pirrar nästan i kroppen med alla vårkänslor som är på gång. Ingen mer snö nu, snälla!?

Imorgon drar skolan igång igen. Tidigt som satan dessutom. Inte alls taggad, motivationen är som bortblåst. Nåja, får försöka tänka positivt även fast denna kväll har varit allmänt sugig. Ca 3 månader kvar till allt som har med studenten att göra drar igång! Verkligen något att se fram emot ju!!


Bilder från Italien-resan





Första dagen snöade det och var ganska mulet. Klarnade dock upp efter några timmar. Abbe och jag impades av de otroligt långa backarna och kämpade med mjölksyra i benen!




Pauser blev ett stort behov mellan skidåken! Fika-stopp på förmiddagen i form av varm choklad och luncher på restaurangerna i backarna förtärdes, självklart italiansk style!;) Var även under denna lunch mammas skidor blev stulna av en tysk.. haha;)





Varje kväll serverades ett bord fullt med diverse grönsaker, bröd och små rätter, som någon slags "för-förätt". Efter någon dag fick man vara lite taktisk och endast ta något salladsblad från det så man blev LAGOM mätt efter kvällens alla måltider;)








Några av de för- och varmrätter jag åt. Skulle kunna göra ett stooort matkollage med alla bilder som togs på diverse rätter! Men dessa får räcka..;)







Att ta en paus och sätta sig i en solstol på en bar i backen med musik strömmandes ur högtalarna och en kall cola eller drink i handen uppskattades, minst sagt!



Pappa skaffade sig en fin bränna redan efter andra dagen.. haha!



Avslutade en härlig skiddag med en fika på ett mysigt café!




Sol i liften! Då användes minsann inga vindskydd!:)






Dag två vaknade vi upp på morgonen av en klarblå himmel och strålande solsken, som höll i sig hela långa dagen. Underbart!




Lite skillnad på liftarna om man jämför med dem i Sälen som jag är van vid.. Denna tog 80 pers om jag inte minns fel!







Avslutade kvällen likt de andra, tillbringade lite tid nere i hotellets spa, badade jacuzzi och bastade,  för att sedan avrunda kvällen med en runda kortspel och chill i baren. Blev även bjudna på champagne, tårta och dans kvällen till ära!










Ännu en dag med strålande sol i backen!! Till kvällen väntade "gala-kväll" på hotellet, alla var lite extra finklädda, de hade pyntat med massor av lampor och släckt ner i hela matsalen, hotellets egna dj/aktivitetsledare spelade  och sjöng och 6 rätters serverades! (Som om det inte var nog med 4-rätters...) Ovan kan ni se två av förrätterna, den  andra är svamprisotto! Kanske inte ser så jätte aptitligt ut på bilden, smaken var desto godare! Var ljuvlig smak påt! (Måste testa och göra hemma!!) Mellan förrätterna och varmrätten serverades ett glas med sorbét, för att neutralisera smaklökarna typ!? När efterrätten serverades släckte de ner igen och servitörerna gick ut som i marsch till alla bord i takt med musiken!








Sista dagen åkte vi en speciell runda som var markerad med skyltar och som man åkte utifrån en speciell karta, hette "Sella Ronda" och var 4,2 mil lång. Tog oss nästan hela dagen att komma runt, dock med lunchstopp och lite felåkningar inkluderade.. (Var tydligen någon slags tävling, att om man klarade att åka denna runda fram & tillbaka på en och samma dag, fick man gå till närmsta bar och bli serverad öl. Kände dock att denna utmaning för lite för tuff för oss..;))

Avslutade sista kvällen i baren med favorit-bartendern (världens skönaste!) och lite firning av Abbes födelsedag i förskott! Passade även på att göra avtryck efter den svenska konstiga/galna familjen från Sverige!! Haha!







Bra start på dagen!


weheartit



Vaknade upp av en doft av nybakat bröd, fick frukost på sängen, gott bröd i ugn och smoothie! Snacka om bra start på dagen!!

Fortsätter dagen med en PW i i solskenet. Sedan är det plugg, söka jobb och leta balklänningar som är dagens mission!!


Me and my love

Nighty! Bilderna från Italien kommer upp imorgon istället. Nu ska jag och min fina lägga oss. Båda är lediga imorgon vilket är awesome ju (=sovmorgon, hihi)!

 

        


Sometimes it´s tough being a teenager..;)



Sneak peak

.. på klänningarna,  sjukt osäker om jag ska behålla, alternativen är annars att låta mormor sy en åt mig eller köpa  en genom blocket eller igelkotten.. Hej beslutsångest!


Måndag, ny vecka




Måndag igen, tycker att veckorna går så jäkla fort nu för tiden, både vardagar och helger bara rusar förbi! Trots studiedagar har jag några hektiska dagar framför mig, mycket plugg att ta tag i, har ju dock bara mig själv att skylla då jag har legat på latsidan under hela lovet. Men vafan, äre lov så äre!

Hade tänkt mysa till det lite (så mycket det går) och tända några ljus, koka te och fixa något gott att äta, känns något lättare att plugga då. Kanske...


No bra


Fiffi står för rubriken, haha..;)

Nyss hemkommen från en mysig kväll hemma hos Fiff, gjorde te och käka popcorn och melon och satt och snacka! Fick även spontan-besök av några killar, trevligt!

                       

Morgondagens planer är ungefär följande:

- Morgon pw/eventuellt löparrunda (say what!?!?)

- Plugg! Sätta igång med historia-arbete samt spanska

- Ha lite "ta hand om mig själv-tid", lägga in hårinpackning, raka benen, fila och klippa naglarna osv

- Lägga upp lite bilder från Italien (Cissi, allt för dig;))

- Eventuellt åka en sväng till gymet om tiden räcker till


Natti!


Hachiko




Har sett en så hiiimla tragisk men ändå fin film, "Hachiko". Satt med tårar i ögonen genom typ hela filmen och i slutet kunde jag inte hålla inne tårarna längre. Sevärd!


Snart ska jag och Carro åka upp till Fiffen som snart kommer hem från Stockholm. Ska ha en mys-kväll och catcha upp lite, har ju inte setts på en vecka och alla har varit iväg på diverse resor så har en del att snacka om!:)


Guys, listen



                                                                                  ;)


Mello och mys


                                 

      













































- Snygga Klingan

Efter vi firat Abbe med släkten igår åkte vi upp till Jocke och slog oss ned framför Melodifestivalen och mös!

Idag är det söndag, vilket betyder att lovet börjar lida mot sitt slut och det är dax att ta tag i plugget igen. Tackar dock Kunskap för att de ger oss två riktigt passande studiedagar måndag och tisdag = söndag utan ångest idag!

Tar en paus i pluggandet och ger oss ut på en promenad i det härliga vädret!

                   


Borta bra men hemma bäst


Hemkommen från Itala! Bodde i en mysig liten by som bestod av en gata med en rad olika skidshoppar, mataffärer, barer, restauranger och skidsystem. Har verkligen haft det toppen! Soligt och fint väder, härliga långa backar, mysigt hotell och god mat!

Bilder kommer senare.

! Grattis till min lillebror som fyller 16 hela år idag! Nu börjar gästerna droppa in, god mat och semlor väntar!

                               

Time to sleep


Ca. 04.20 kommer jag bli väckt imorgon, vilket alltså betyder att det nu är hög tid att sova!
Har nog inte riktigt fattat att vi åker imorgon och att vi dessutom har lov, underbart!

Nu lämnar jag kära Norrpan för 5 dagars skidåkning! Chill och relax till hundra är det som gäller! Ska verkligen NJUTA! Hoppas även ni alla här hemma får ett fint lov!

PUSS


Walking on sunshine





Invigde mina nya skor igår från dinsko, me like!


Som en strandad säl


Man mår som man förtjänar, typ. Har inte gjort många knop idag med andra ord, tillbringade förmiddagen i Jockes säng framför en film, hämtade sedan ut paketet med klänningarna (!) och har tillbringat resten av tiden i sängen typ.. Även fast jag gärna hade legat kvar här resten av kvällen börjar det bli hög tid att hoppa in i duschen och slutföra packningen inför morgondagen, 05.00 bär det av till Skavsta Flygplats!!

Home is wherever i'm with you


Gårdagen i några få bilder:










Att konstatera efter gårdagen:

- Gå alltid efter din första instinkt och inte något andra val (det vill säga gå inte till puls på en fredag, då planen egentligen var barrunda från början)

- Turkisk peppar-shot är mumma!

- Halva priset i baren äger! Jag menar, en tequila för typ 30 spänn!?

- Irländare är galna partynissar!

- "Förlovningsring" - ett bra knep att hålla killarna borta!

- Tjejer kan vara svin..

- Kebab smakar som bäst klockan 3 på natten efter en ute-kväll!

- Det finns fan människor till allt!


Loooooooov!

Finally, känns underbart att ha 11 dagars lov framför sig, minst sagt!

Gjorde idag det absolut sista provet i fek-B kursen så nu är den kursen alltså helt klar, så jäkla skönt!!
Tog sedan en liten sväng till maxi, åkte en liten roadtrip i det fina vädret och nu har jag landat i sängen. Mår inte helt hundra så känner att jag måste chilla lite och vila upp mig inför kvällen. För om ca 1,5 timme kommer tjejerna hit för käk och mys! Sedan är tanken att vi ska köra en liten barrunda vilket låter helt awesome i mina öron! Jaja, snart dax att hoppa in i duschen och börja göra sig iordning samt fixa maten..


                              

                                                            Haha söt bild, från idag!


Gold



SÅ fint med guldiga detaljer! Väldigt sugen på en guldklocka, kanske något att önska sig i student-present!

Har nu fått båda proven gjorda och det känns jäkligt gött faktiskt, även fast det kunde ha gått bättre.. Ska snart ge mig ut på en promenad med Fiffen! Sedan blir det lite plugg fram tills mamma kommer hem, så ska vi åka hem till mormor med min klänning. På tal om klänning har jag nu även beställt två klänningar, någon av dessa kommer eventuellt bli min bal-klänning, är mycket spänd på att se hur dom ser ut och sitter i verkligheten!


Lov och ledighet inom räckhåll

Går bara runt och längtar ihjääl mig till helg, sportlov och Alperna! Så himla efterlängtat och behövligt verkligen!!

Har ägnat större delen  av senaste tiden till plugg, har nämligen två prov imorgon som jag väntar på att få avklarade. Nu är motivationen helt borta och mitt huvud dunkar. Ingen höjdare att plugga med huvudvärk! Nåågra minuter till, SEN är det chill resten av kvällen. Är ju trots allt onsdag vilket innebär en fin traditionell tv-kväll med Sveriges Mästerkock och Efterlyst. Nörd som man är hihi. Kan verkligen inte sluta kolla på något program när man väl börjat, man blir ju helt fast!


                          

Bild från New York, Times square 2011. Underbar resa till USA!! Hit ska jag bannemig tillbaka, någon gång i livet. Punkt


Glad alla hjärtans dag!

Vaknade upp med älsklingen och har sedan dess haft en mysig morgon och förmiddag! Ganska mys med alla hjärtans dag faktiskt, trots att det är väldigt överskattat. Mår dock inte så jätte bra idag, känner mig hängig med huvudvärk och så sov jag jätte dåligt inatt också. Ska försöka plugga så gått det går och sen försöka knåpa ihop något bakverk dagen till ära!

                  

Turn me on




Har precis mumsat i mig detta ovan till lunch. Startade dagen med mina enda lektion och begav mig sedan till gymet för att kötta. Nu börjar det bli dax att ta tag i det där härliga plugg-berget som ligger och väntar på mig...

Klockan 5 kommer frissan hit, ska toppa håret och sen även ta nya hål i öronen eftersom mina gamla hål typ har växt igen.


Mys-helg

                                                                      - Pics från idag


Min helg har verkligen varit toppen! Massa chill och mys med pojkvännen och tjejerna och även lite party.
Nu blickar vi framåt igen, en vecka som kommer innehålla en hel del plugg och träning, men är faktiskt taggad på´t, 5 ynka dagar kvar till lov och Alperna!
Nu kör vi!!


Härliga söndag!

Vilken härlig dag detta har varit! I förmiddags gick jag och Jocke ut för en promenad och för att fota lite i solskenet. Så himla härligt väder alltså!! Sedan blev det lite plugg, göra klart foto-läxan till morgondagen och så. Vid 4 var vi bortbjudna till mina kusiner för födelsedagsfirande med god mat och tårta! Tackar man inte nej till!

Nu ska vi fixa iordning dipp med gurk- och morotsstavar till Wallander!


Fylle-inlägg

Har haft en riktigt fin kväll! Vid halv 8 tiden begav jag mig till Carro för en chillkväll med brudarna, vi bakade en sjukt god kaka, drack massa te och bara myste! Vid 11 halv 12 snåret fick vi en sjuk impuls och bestämde oss för att ta halv 1 bussen in till stan. På med partykläderna och sminket! Mötte sedan upp lite grabs för några timmars dans och drickande på puls! Så sjukt värt verkligen!! Blev lite fyllekäk för att tillslut pruta med en taxi-chaufför som körde oss hem till kära jursla. Spontant är alltid bäst!!! 

Nu ska vi decka i sängen här. Pusssss och sov så gott alla fina!

Bed of roses

           

Inte varje dag man blir överraskad med en fin ros! Tack älskling hihi!



Happy!

Fick igårkväll reda på att resan till Alperna är bokad! Yeeey! Känns riktigt skönt att få komma iväg några dagar!

Idag har jag varit på gymet (invigde det nyinköpa halvårs-träningskortet!) och nu precis käkat lite taco-rester. Nu blir det tråkigt nog plugg, fram tills ikväll då jag ska träffa mina tjejer för myskväll!! Ser jag fram emot!










- Bilder från fjällen, 2011


Summer breeze










- Pics från landet i somras


All white


Denna vita klänning hamnade otroligt nog i mina händer, vilket kommer bli min studentklänning! Wiiiiie! Liite stor dock, men det ska min käre mormor fixa till, så bra att ha en sömmerska i släkten! Får tacka Becca så hjärtligt, är ju trots allt hennes förtjänst! Hihi.

På tal om vitt är det just nu lite lösa planer på g om att åka till Alperna under Sportlovet, har varit lite skeptisk till det men när jag tänker efter, att få komma iväg från Norrpan för några dagar utomlands i Italiens backar, bo på hotell, hotellfrukost<3, relax och god mat på kvällen! Ganska lockande ändå. Jaja får se hur det blir med saken, inget är bokat eller bestämt än som sagt.


What doesn´t kill you makes you stronger

                               
                                                                      - FannyLyckman

Har för tillfället huvudvärk efter en lång skoldag från 9 till halv 5 med 4 timmars-hål.. Fördrev, eller snarare utnyttjade den tiden med projekt-plugg med Becca, käk på stan och massa spanska-plugg!

Ska köra gärnet med ekonomin nu i en timma eller två, plugga in det sista till morgondagens prov! Sedan får det bli chill resten av kvällen. Känner att jag behöver de! Vill träna också, men det får tyvärr vänta till fredag. Finns ingen tid till det med alla 10000 skolgrejer för tillfället..







Sleep tight

Har tillbringat kvällen tillsammans med ekonomi-boken. Avrundade kvällen med Top model! Tidig uppgång även imorgon så hade tänkt krypa ner bredvid min fina nu! Goodnight!


 
Fina vänner!!

Du vet mycket väl vad du gjort mot mig

Sitter och kollar på resor (ännu en bortflykt från plugget...) Blir ju inte bara lite sugen!! Vill åka iväg NU!
 
Jag och Jocke har ju lite funderingar på att åka iväg nånstans i samband med vår två års-dag. Vi har pratat om att åka till någon storstad, som London eller Paris. Men vore ju härligt att komma iväg på någon sol-och bad resa också!
Får se hur det slutar. Kanske är dax att sluta drömma sig bort och återgå till det jag egentligen borde sitta och göra just nu...













Time to get serious


Monday


Startade dagen med foto. Begav mig sedan till skatteverket för att fixa id kort och bestämde mig efter det att lyxa till det lite och köpa med mig en paussallad hem från stan som jag nu suttit och smaskat i mig framför ett avsnitt av Paradisehotel Norge (är faktiskt underhållande;)) och sjukt beroendeframkallande haha!

Nu ska jag sätta igång med plugget så jag får lite gjort innan kl 4, då jag ska ta bussen in till stan för träning!

            


Hangover


Ganska trött och sliten efter gårdagen. Trots att jag skulle vilja tillbringa resten av dagen och kvällen i soffan så MÅSTE jag plugga! Ekonomi-prov imorgon... Är så himla osugen alltså.... Nåja, är väl bara att sätta igång igen... Är ju trots allt bara 10 ynka skoldagar kvar till LOV, och det är det värt att kämpa för!

Måste bara säga att mina vänner och min pojkvän är underbara! PUSS på dom!




Awesome

Har haft en ganska awesome kväll/natt faktiskt! Nyss hemkommen från emil! Kvällen startade hemma hos Jocke med grabsen med lite spel och dricka för att sedan möta upp alla girls och bege oss in till staden för bowling och lite biljard! Var riktigt kul då det var sjukt länge sen man körde! Gick ju rätt hyffsat ändå (tjejerna mot killarna;)). Tog en och annan runda till baren också haha! Sedan skildes gänget åt och det blev tillslut jag, lollo, jocke och emil kvar. Så vi åkte hem till emil och tillbringade resten av natten mitt ute i skogen i en varm och mysig badtunna med tända lyktor, tequila och en och annan bärs! Har haft en toppen-kväll med andra ord!

Nu är det dock stor tid för läggdags! Har någon jag måste natta här... Puss och godnatt!


Lördag

Sitter hemma hos Jocke och chillar. Ska snart dra hem och sedan vidare in till friskis för träning med mami!
Sedan är det plugg som gäller fram tills ikväll då det blir bowling!!


 


Plugg


Pluggar för fullt, spanska projekt- och stegredovisning är det som gäller imorgon!
Tror dock jag lägger av snart, är trött efter en lång skoldag, som även innehöll vaccination och att springa ärenden på stan och banken, stress! Ska bli skönt att kura ner sig med en filt och en kopp te (och en mys-kille senare förhoppningsvis) framför teven eller någon bra film!

Tog även en runda med Cissi i hopp om att få några fina foton tagna till vår foto-läxa. Var ju så soligt och fint ute! Men gud va solen lurar en, sviiiiinkallt ute, så blev dessvärre inte så långvarigt! Får nog bli helgens mission! Får hoppas solen vill visa sig då också och att det iallafall är lite varmare än -12...


                      


Imorgon är det redan fredag! Helt sinnessjukt hur snabbt tiden går nu för tiden!! Dock, väldigt underbart då helgen är varmt välkommen! Som tyvärr kommer innehålla en hel del plugg, men även lite skoj också förhoppningsvis! Lite shopping, foto-runda, kolla balklänningar med Fiffi och bowling är inplanerat! Låter bra i mina öron!


Born again











Tjejen med stilen



- Sofi Fahrman



Sjukt irriterande...


Hade hittat en jättefin vit klänning på nelly som skulle passa perfekt till studenten! Jag går in senare och hittar den inte, den är heelt slut, i varenda storlek!?! Ae lägg av...

1 februari

Första dagen på den nya månaden innebar friluftsdag för mig! Bestämde mig för att dra till gymet, så kvart över 8 imorse tog jag bussen in och körde i 2 timmar, hurtigt värre!
När jag var hemkommen, nyduschad och hade käkat lite, mötte jag upp Becca för en projektplugg-dag! Var faktiskt ganska duktiga ändå och gjorde lite nytta och kände oss smarta med våra nya idéer vi kom fram till!;)

Efter lite velande lyckades vi (Becca) även knåpa ihop en riktig smarrig ceasar inspirerad sallad till lunch! Mums!

Nu är jag hemma och känner att jag för engångsskull varit duktig och gjort lite nytta på en "ledig" dag! ;) Tror jag ska fortsätta i samma spår och dyka ner i spanskan, iallafall för en stund..


                 

Jag och Becca idag!


RSS 2.0