HÖSTPROMENAD

 
 
Den ena dagen är den andra lik denna vecka. Jobb på dagarna, kommer hem och är helt slut. Duschar, äter och myser framför tv:n resten av kvällen. Igår trotsade jag dock både regnet och min trötta kropp och gav mig ut på en kvälls-PW i höstregnet med Cissi, kändes ganska icke lockande till en början men var riktigt mysigt att gå en runda och prata massa med en fin vän när de är alldeles kolmörkt och sådär härligt frisk luft! Och nästan ännu härligare är det ju när man kommer in och myser ner sig under en filt med en kopp te. Höst är ju faktiskt fint!
 
Idag när jag kom hem övningskörde jag, sedan var tanken att jag skulle köra ett pass spinning men kände att jag verkligen inte skulle palla det. Åt kebab till kvällsmat istället ;) Nu ligger jag nedkrupen i sängen med datan på magen och lyssnar på underbara Bon Iver. Imorgon är det redan fredag (!) och jag vill bara att det ska vara fredag eftermiddag NU så jag får träffa min fina kille!
 
Nej nu ska jag förflytta mig från sängen till soffan för lite tv-time! 
 

JOBB

 
Här sitter jag i soffan med nyklippt hår framför tv:n och ska precis börja se på X-factor. Är helt slut. Imorse ringde de från HSB och frågade om jag kunde hoppa in och jobba, så en lugn morgon med promenad och frukost blev istället till en ganska stressig morgon och ingen promenad, men äsch, känns bra att jag har sysselsättning för resten av veckan! Blir nog att gå och lägga sig tidigt ikväll så jag orkar upp imorgon vid halv 6...
En liten "morot" dock är att min älskade pojkvän kommer hem över helgen!! Så jag längtar!
 
Tog även en övningskörningsrunda förut, för imorgon efter jobbet är det nämligen dags för mig att ta min första körlektion!! Nervöst, men ska bli riktigt roligt också! Nej nu ska jag spola över reklamen och fortsätta se (älskar den funktionen på tv:n ;)) Puss!
 
 
 
 
 
 

FIRTST DAY

 
Igår hade jag min första arbetsdag på nya jobbet. Jag fick gå med en tjej som hade hand om 5 kalas så det var full fart från att jag kommit dit tills att alla kalas var avslutade. Var så mycket nytt att ta in så var helt slut i huvudet när jag kom hem, men var trots detta riktigt kul och det känns som att jag kan komma att trivas riktigt bra där! Även idag blev det några timmars jobb, var på städ och fick sedan testa på att jobba i entrén. Nu har jag kommit hem och är trööött. Kvällens planer blir nog samma som gårdagens, dvs. lugna puckar med god mat och mys framför tv:n.
 
Nej, nu ska jag börja med maten och göra deg, hemmagjord pizza står nämligen på kvällens meny, mums!
 
 
 
 
 

TRÄNING

 
Har hållit mig inne hela dagen idag och donat och fixat här hemma. Storstädat hela huset och röjt i garderoben. Även pluggat körteori och gjort klart ett test. Nu ska jag packa träningsväskan och möta upp Carro för ett pass på friskis, var länge sen sist men jag är taggad till max! 
Ikväll blir det myskväll med hämtmat och något gott fredagsmys, finemang!
 
 
 
 

BETYDELSEFULLT

 
 
 
Hallå! Redan onsdag, och snart är även denna dag förgången. Dagen har bestått av teoriplugg, umgåtts med Cissi, lagat kvällsmat och myst framför tv:n. Från början var träning inplanerat, men vi bytte ut det mot kaffe, fikabröd och massa prat istället, haha. Men måste faktiskt säga att det var minst lika fint och ibland får man ju faktiskt unna sig! :-) 
 
Nu sitter jag i soffan och ser Efterlyst, och alltså, hela grejen är ju nästan ofattbart - jag sitter och tänker att allt de berättar om är ett stort påhitt, det är så sjuka grejer att det knappt går att inse att det har inträffat på riktigt och att det finns människor som är kapabla till att göra i princip vad som helst och inte har någon som helst moral..
Ett riktigt berörande program och som dessutom har en bra funktion, riktigt smart sätt att få fast alla idioter!
 
På tal om det här med att beröra.. Denna text, som tydligen har figurerat runt på nätet förut, lyckades jag få syn på häromdagen då några vänner på Facebook länkat den. Kan säga att det var flera minuters plågsam, men fin läsning med konstant rinnande tårar, otroligt känslosam berättelse. Läs den!
 
Länk: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.115826-sebbe-visste-att-han-snart-skulle-do?ref=fb
 
Usch, vilket depp-inlägg detta blev.. Det jag mest ville komma fram till genom detta är vikten i att ta vara på sina nära och kära. Och att uppskatta allt man har, för det har ett oersättligt värde. 
 
 
 
 

RIGHT NOW

 
Regnet vräker ner utanför bokstavligt talat. Tveksamt om jag kommer ut på någon promenad idag alltså... Igår var jag ute och gick en 1 timmas lång PW i skogen, och då sken solen och det var nästan för varmt med det jag hade på mig, vilket endast var en långärmad tröja och träningstights. Snacka om lite skillnad jämfört med idag!  Har det dock ganska bra här för stunden, med en kopp te i handen och tända ljus, liggandes i soffan. Surfar runt och slöläser diverse bloggar och ser igen dem senaste avsnitten av mina favvo-serier. Riktigt mysigt såhär en tisdagsförmiddag om ni frågar mig!
 
Trots det tråkiga vädret är jag på väldigt bra humör idag, då jag tidigare fick ett väldigt roligt besked! Glider vidare på detta humör och taggar till för ett pass på motionscykeln tror ja allt. Ja, det får lösa dagens träningsproblem! Kvällens planer är teorilektion och plugg på körskolan! Finfint.
 

Älskar denna bild som Cissi tagit - från i somras på mig, Fiffi & Carro vid Stavsjön. Ser så himla härligt ut och får mig att längta tillbaka till sommaren väldigtväldigt mycket! 
 
 

MIN HELG

 
Den här helgen har varit hur bra som helst! Både min pojkvän och Fiffi har varit hemma och hälsat på. 
 
I fredags mötte vi upp Fiffi inne i stan vid busscentralen så blev det restaurangmys hela kvällen. På lördagen tillbringade jag dagen med Jocke, vi gjorde iordning god frukost och tränade bland annat och bara tog de lugnt och myste, och så på kvällen kom Fiffi och Carro hem till mig för grillmiddag och myskväll.
 
Sedan igår träffades vi tjejer hemma hos Cissi på morgonen för en sjukt mysig frukost tillsammans. Nybakta scones, kaffe, kokta ägg, yoghurt, juice.. Så underbart gott och sjukt mysigt dessutom, borde helt klart göras oftare! Sedan kramade vi fina Fiffi hejdå och tog ett spontant beslut att åka till Kolmårdens djurpark. Mamma hade nämligen fått några biljetter genom sitt jobb, så vi tänkte varför inte? Ca 45 min senare befann vi oss på parken och vi var inte ensamma kan jag säga. Vi traskade runt och kikade på spännande djur, klappade getter, såg delfinshow, åt thaimat till lunch och åkte linbana. Jättemysigt!
 
Efter Kolmården-äventyret åkte jag hem till Jocke. Vi åkte runt till typ alla mataffärer i Norrköping i jakt på
varmrökt lax, men såklart hade alla fiskdiskar stängt.. Så typiskt. Hade nämligen bestämt att vi skulle laga middag till Jockes familj. Fick bli plan B istället, grillat kött, färska champinjoner och majskolvar och varm potatissallad till det. Men var inte helt fel det heller! Så det blev middag och efter det mys framför X-factor!
 
Här kommer en bildbomd från helgen:
 
 
 
 
Mysig frukost i Cissis kök. Snygga tjejer, morgontrötta, osminkade och morgonfrill!;) 
 
Heldag på Kolmården!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(De flesta av bilderna är lånade utav Cissi.) 
 
Nu ska jag ta en paus i teoriplugget och äta lunch. Puss, ha en fin dag!
 
 
 
 
 
 

REGN & RUSK

 
Godmorgon! Vaknade till ett riktigt regn & ruskväder. Har ju blivit bortskämd med vädret de senaste dagarna med sol och relativt varma temperaturer, men kanske är det så hösten har anlänt!?
 
Gårkvällen var iallafall hur trevlig som helst. Efter toerilektionen kom mamma och hämtade upp mig så övningskörde jag och hämtade upp mormor och sedan mot Enoteket. Där mötte vi upp Linda, Erika och Eva. Så spenderade vi kvällen där med god mat, vin (dock inte för min del som körde hem) och prat. Var riktigt mysigt. Dock lite tråkigt avslut på det hela med P-bot...
 
Nu sitter jag med en hallonsmoothie framför Nyhetsmorgon med tända ljus och nedkrupen under en filt. Har väldigt stor lust att ligga kvar här ett tag till men nae, dags att ta tag i dagens måsten!
Ikväll kommer ju Fiffi hem så då blir det träff med brudarna+Charlie och däremellan ska jag träffa Jocke i några timmar som också kommer hem under helgen. Finfina planer med andra ord! Nej, dags att sätta igång!
 
 
 

Torsdagsplaner

 
Teoriplugg, Pw med Cissi, ännu mer teoriplugg, tacos-rester till lunch. Så har min dag sett ut hittills. Om en timma ska jag åka in till stan och gå på teorilektion. Sedan kommer mamma och hämtar upp mig så blir det middag på Enoteket med mormor, moster och kusiner. Mysigt!
 
 
 
 

HÖSTSOL

 
Startade dagen med en intervju klockan 8 imorse inne i stan. Som tur var gick det hur bra som helst! Så framöver kommer jag extrajobba lite på ett företag, vilket känns riktigt bra - alltid en början!
 
Sedan åkte jag hem och pluggade teori och gjorde ett test på datorn. Känner mig sjukt taggad på allt som har med körkort att göra för tillfället och har lyckats finna motivation till det så nu är det bara att köra på! Imorgon ska jag tillbaka till körskolan för teorilektion nummer två samt eventuellt boka in lite körlektioner!
 
Underbart väder idag ju dessutom! Därför tyckte jag och Cissi det var ett ypperligt tillfälle att ta en lång-PW i skogen på sisådär två timmar. Underbart skönt - och sjukt varmt!! Sedan traskade vi upp till Cissi och gjorde iordning lite kaffe och fika (obs. innehållande endast frukt;)) och satte oss ute på deras altan och njöt av solens strålar - hur härligt som helst! När det sedan mulnade på lite gick vi in och satte oss och kollade igenom alla studentfilmer/bilder... Gav många flashbacks kan jag lova! 
 
Nu är jag hemma igen och matlagning till familjen står på schemat följt av en runda övningskörning! Good day!
 
Jag och Ciss, at prom. 
 
 

Tisdag den 11:e september

 
 
Sitter för tillfället och läser lite körteori, ska nämligen snart börja göra mig iordning och åka in till stan för första teorilektionen på körskolan. Blir spännande!

För övrigt är de allra flesta tisdags-"to-dos" avbockade, bland annat dagens promenad, lägga ut lite annonser på blocket, lagt inpackning i håret, lagat lunch till min sjukling brorsa osv... Fick även ett positivt samtal tidigare idag, så håll tummarna för mig!
 
Nej nu är det hög tid att börja göra sig iordning och packa väskan!
 
 
 
 

NÚMERO DE DOS

 
 
Här kommer det andra receptet på vad jag baka förra veckan! Den är för god för att inte publiceras här ;) TRY IT!
 

Ingredienser:
175 g smör
3 dl socker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

Toscosmeten ( den som ska vara ovanpå kakan):

75 g smör
1,5 dl ljus sirap
0,75 dl matlagningsgrädde
3 dl socker 
200 g kokos flingor

 

Så här gör du:
1. Sätt ungen på 175 c
2. Blanda strösocker och smör vitt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör ner ett ägg i taget och vänd sedan ner mjölet.
5. Smöra och bröra en långsmal form och häll sedan i smeten
6. Låt den stå i mitten av ungen i 30-35 min den ska vara lite kladdig så den blir saftig.

Toscosmeten:
1. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull dra ner till en lagom värme ( inte den högsta) låt den koka upp i 5 min.
2. Häll sedan ner kokosen och rör om och häll över den lite avkylda kakan och sedan in i ungen igen i 10 min. Ytan ska bli lite lätt gyllebrun. 

 Farligt god! 

 


AWESOME

 
Hejhej hallå! Var några dagar sen sist... Har i vilket fall haft en alldeles underbar helg som jag spenderat med pojkvän, familj och vänner! 
I fredags kom pojkvännen kom hem. Då var det förberedelser inför loppis som gällde. Sedan åt vi hemmagjord pizza och myste framför tv:n resten av kvällen.
På lördagen blev det tidig uppstigning. Halv 8 var vi på plats på himpa, jag i en bil och Carro i en annan - båda proppfulla! Efter en dag med flera timmars försäljning lyckades jag tillslut få ihop lite drygt 800 kr, så det är jag nöjd över. Var så himla kallt men som tur var hade vi filtar med oss och fick leverans av pojkvän med takeaway té och en termos med varm choklad och lunch av mamma, så var inte så pjåkigt iallafall. Runt 2-tiden packade vi ihop de grejer vi inte lyckats sälja. Åkte hem duschade och gjorde mig iordning. Sedan åkte jag och Carro upp till konsum och handlade grejer inför kvällen. Vi lagade en mumsig ceasarsallad. När Cissi kommit blev det middag och vin, drinkar, musik och massa prat. Jättemysig kväll med brudarna!
Igår hade jag och pojkvän en riktigt mysig slappar-söndag. Vi tog en sovmorgon, låg kvar länge i sängen och såg film. Gjorde iordning en brakfrukost, tillbringade ännu mer tid framför tv:n. Sedan på eftermiddan gjorde vi oss iordning lite och åkte in till stan för en mysig fika på Wayne´s. På hemvägen stannade vi till på maxi och köpte med oss ingredienser till tacos. Blev middag och mys framför X-factor med chips. - Precis som en söndag ska va'!  Lovely weekend!
 
Idag är det måndag och mitt gymkort går ut idag :( Har därför funderingar på att åka in och köra ett pass, men är fortfarande snorig så får se hur det blir med den saken... Ska i vilket fall ta en tur in till stan för lite ärenden, bland annat köpa en ny kalender. Saknar ju min kära loggbok som jag levde med under gymnasietiden. Känner att det är dags att skaffa en ny och planera upp livet lite.
 
Ha en trevlig måndag mina vänner!
 
 
 
 
 
 

MYS TORSDAG

 
Efter jag hade prismärkt alla saker mötte jag upp en annan liten sjukling. Vi tog en lugn promenad upp till konsum där jag köpte med mig ett helt gäng med apelsiner samt halstabletter som jag har proppat i mig under dagen + svalt en vitlök, haha. Måste faktiskt säga att det känns mycket mycket bättre redan, yes! 
Tog även en ordentlig övningskörnings-runda med mamma. Nu har jag precis tagit en dusch, lagt inpackning i håret, rakat benen och målat naglarna så nu känner jag mig lite fräsch.
 
NU ska jag tillbringa resten av kvällen framför tv:n och Robinson-finalen (!) under täcket med en kopp te! Mys torsdag!
 
 

THURSDAY MORNING

 
Tumblr
 
Bästa sättet att starta en torsdag på? Morgonpromenad i solskenet följt av en god frukost framför Vakna med the Voice och Nyhetsmorgon. Jag kommer alltid in i "frukosttrender", och just nu är det havregrynsgröt med banan, krossade linfrön och kanel i som är favoriten. Mums! 
Idag blev det dock en lugn promenad, då jag har åkt på en liten förkylning med halsont och snorig näsa, dock en mild sådan. Får hoppas att det inte blir värre bara. Ägnar därför dagen åt att hälla i mig mängder av te med honung i och proppa i mig massa C-vitaminer.
Ska även förbereda inför loppis på himpa på lördag, ska gå igenom garderoben ytterligare en gång samt prismärka alla saker. Det lär ta ett tag om jag säger så! Så på lördag, KOM KOM!
 
 
 
 
 

NUTELLA COOKIES

 
Vart igång och bakat idag. Hade dels ett recept som Fiff tipsade om och även ett annat som jag hittade på nätet genom en blogg. Båda två vart SUPERGODA så tänkte dela med mig av recepten! 
 
Det recept jag hittade på nätet var på nutella cookies. Och de blev verkligen jättegoda, konsistensen blev sådär härligt seg i mitten och lite frasigare i kanterna. De var dessutom hur lätta som helst att göra och gick att göra på typ 20-30 min! Ett tips är att även ha i nötter och/eller hackad choklad i smeten.
 Jag hade tänkt ha nötter men glömde hälla i dem i smeten haha... 
 
Ingredienser för ca 10 (stora) kakor: 2.5 dl Nutella, ca 1 dl socker, ca 2 dl mjöl och 1-2 ägg (beroende på hur konsistensen på smeten är).
Blanda ihop allting och rulla sedan smeten till små bollar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. 
Ta sedan ett glas och platta till dem. In i ugnen i 175 grader i ca 8-10 min.
Det gäller dock att passa dem i ugnen för tiden de ska vara inne varierar ju beroende på hur stora/tjocka man gör dem! VOILA!
 

 
 
 
 
 

SPINNING

 
 
Bytte ut bakandet mot ett riktigt svettigt pass spinning, hur bra var inte det beslutet då!?
Nej men, var nämligen så att jag fick ett sms av Jockes mamma som fråga om jag var sugen att hänga på och varför inte? Sagt och gjort kom hon och hämta upp mig en halvtimma senare.
Var flera år sedan jag körde spinning sist men måste säga att jag tyckte det kändes lika jobbigt/svettigt/roligt/sjukt peppande som sist. Det kommer jag definitivt köra fler gånger framöver! På't igen nästa vecka!
 
Nej nu ska jag gå och lägga mig, sjukt trött! Nighty!
 
 

HEMMA-FRU?

 
 
Idag blev det en ovanligt tidig uppstigning för min del. Redan vid 7 var jag uppe och käka frukost och straxt efter 8 blev jag upphämtad av Cissi. Vi var på återbesök på vår gamla skola för att ta sista dosen av gardasil-sprutan, lämna lite böcker samt prata med lite gamla lärare. Att stiga in inför de blå portarna kändes både väldigt lustigt och konstigt men samtidigt helt vanligt, som om man var tillbaka igen. Man har ju trots allt befunnit sig under de 3 senaste åren så det är väl inte så konstigt att man kände sig som "hemma". Och måste faktiskt erkänna att det uppstod en liiiten gnutta av saknad inom mig! Såhär i efterhand önskar jag faktiskt att man hade uppskattat den tiden lite mer, så ni som fortfarande går på gymnasiet - gör det & se till att njuta av den tryggnad som det faktiskt innebär!
 

Idag har jag annars hunnit med ett besök hos tandläkaren, en PW i regnet, fixat med lite blanketter samt undersökt diverse trafikskolor i Norrköping, har så svårt att bestämma mig haha! 
Nu däremot dunkar musiken ur högtalarna, har precis gjort en ny party-playlist, hihi - Vadå taggad på party? ;) och hade tänkt vara lite hemma-fru här och baka! Det gör jag samtidigt som jag nynnar på Swedish house mafias nya låt som jag tycker är riktigt grym och som man blir sådär härligt tagg av! (Varför finns den inte på spotify för!?) Jaja, wish me luck!
 
 
 
 
 

WEEKEND, OVER

 
Ännu en helg har passerat, en riktigt bra sådan. Har umgåtts med Jocke i stort sett hela helgen.
 
I fredags efter jag träffat Carro åkte jag hem och storstädade hela huset. Sedan åkte jag upp till Jocke och vi tog en tur till stan. På kvällen käka vi på restaurang med hans familj och sedan blev det filmmys resten av kvällen.
 
På lördagen åkte vi in till Ingelsta för ett skönt gympass på friskis. Sedan var det bara hem och duscha och byta om, var nämligen kalas-time för Jockes mamma lite i efterskott. Det bjöds på mängder med fika och massa annat gott. På kvällen smet jag och Jocke iväg. Vi mellanlandade hos mig för lite käk innan vi åkte in till bion för att se The  Expendables 2. Riktigt bra film!
 
Igår, söndags tog vi en förmiddagspromenad och käkade lunch hemma hos Jocke. Sedan tog vi en tur in till hans mormor och morfar för en fika. Sedan åkte vi hem och käka middag och senare på kvällen blev det räkfrossa hos Jocke. Söndagskvällen avslutades med filmmys framför Marley och Jag. Imorse vid 5-snåret ringde Jockes väckarklocka, jag fick några hejdåpussar och nu har han åkt tillbaka till Bodensberg igen. 
 
Nu börjar en ny vecka. Dagen till ära bjuder på strålande sol, så tänkte ta mig ut på en ordentlig promenad snart. I veckan ska jag ta spruta (och därmed även göra ett kärt(?) återbesök på skolan), gå till tandläkaren, skriva in mig på körskola (!), söka nya jobb och förbereda inför loppis som jag ska stå på i helgen. Men nu: laxpasta till lunch!
 
 
 
 

RSS 2.0