Australien del 2

Hallå där! Med gratis wi-fi på hotellet och lite ledig tid så kommer här ett inlägg med en drös bilder från Australien!

Efter vi upplevt Sydney var det dags att bestämma hur vi skulle ta oss vidare. I och med att jag och Jocke bara hade totalt 2 veckor i Australien så var tiden ganska knapp och vi ville ju hinna se lite annat också! Vi bestämde oss att det bästa och smidigaste sättet vore att hyra en bil att ta oss fram med. Sagt och gjort tog vi på oss våra ryggsäckar, knallade iväg och började leta efter biluthyrningsfirmor. Efter ett fikastopp på vägen och en del vandrande kom vi fram till en gata där alla uthyrningsfirmorna verkade ligga på rad. 
När vi gått in i x antal firmor kändes det som att detta var "mission impossible", då varenda bilfirma var helt fulluthyrda  under påsken! 
Vi fick då ett tips om en firma som låg nästan allra längst upp på gatan, "detta är er sista chans, annars är det kört"....
På firman möttes vi av en tjej som började skratta när vi sa att vi ville hyra en bil. Hon ringde iallafall några nummer och fick tillslut tag på en som hade en bil ledig, detta var dock en stor campervan, inte riktigt vad vi hade tänkt oss alltså. Men efter lite diskussion kom vi fram till att detta kanske var den bästa eller snarare enda möjligheten om vi skulle hinna ta oss enda upp till Brisbane på en ungefär en vecka!


Här är den våran snygga campervan! Syndes det gjorde vi iallafall!;)


När vi skulle försöka ta oss ut ur Sydney centrum ledde GPS:en oss istället RAKT IN i smeten mitt i city.... Men med en rutinerad förare löste sig det! 

Efter ungefär 2 timmar i köer ut från Sydney började det flyta på. Och inte långt därefter kom vi till nya enorma köer och helt plötsligt kom det brandbil efter brandbil, poliser och ambulanser. Stackarna i utryckningsfordonen skulle pressa sig imellan alla fordon som stod på den 3 filiga vägen och knappt kunde röra sig. Folk verkade inte bry sig om att flytta sig när de hade kunnat heller, de stod kvar och glodde... Tillslut, efter att vi undrat vad som hänt när det kommit så otroligt många brandbilar och ambulanser, åt båda hållen, kom vi fram till en plats där det stod 9 krockade bilar och ännu fler längs vägkanten längre upp. Kanske var tur att våran gps tog en liten omväg, vem vet, annars kanske vi hade varit en av bilarna...








En morgon skulle vi lyxa till det med röda bananer som vi hade köpt dagen innan för det dubbla priset jämfört med vanliga (vad vi trodde, vi lyckades nämligen knappa in vanliga bananer när vi självskannade) Till vår besvikelse upptäckte vi dock att bananerna såg ut som vanligt innanför skalet, haha!




Såhär kunde frukosten se ut under vår resa i campervanen! Vi fick både uppleva att sova och äta frukost på en öde parkering mitt ute i ingenstans och på campingar bland massa andra glada campare.


Detta måste kanske vara vår mest köpta vara i Astralien ( skämt å sido) mums! Ungefär som svensk kexchoklad!




Ibland lyxade vi till det ordentligt, en kväll fixade vi ihop tacos! Måste vara de minsta tortilla-bröden nånsin! 


En typisk camping-lunch, nuggets och ris!



En kväll beställde vi hem pizzor i siste XXL som täckte hela bordet!





Att vi hade tajmat in påsken var ju omöjligt att missa. Trots att vi var lite bittra över att påsken förstörde lite för oss med galen trafik och fullbokat på campingplatser, var Cissi och jag fullt bestämda att vi skulle fixa en liten påskfest på svenskt traditionellt sätt! 









Och efter lite trix och fix lyckades vi få till en riktig svensk påskmiddag med egengjorda köttbullar, korv, gräddfil, potatis, dill och påskägg! Bortsett från den lilla detaljen att vi satt i våran lilla campervan, på australiensk mark och drack australienskt vin. Hur som helst tycker jag vi lyckades riktigt bra!

Att hyra en campervan visade sig inte vara ett så tokigt beslut, vi lyckades ju faktiskt komma fram i tid och oj vad vi har haft det trevligt och fått sett många fina platser på så kort tid! Och att sova 4 stycken i en bil,  dessutom 2 på taket det är inte varje dag man får uppleva det! 

Detta ovan är bara ett litet smakprov på campinglivet. Men vi har ju inte bara åkt bil och lagat mat vilket man kan tro. Vi har ju faktiskt varit med om en hel del roligheter också! Men det får nog lov att bli en del 3 om det, för nu är det dax att ge sig ut på gatorna här i Siem Reap! 

Vi lovar att uppdatera er om vad vi har för oss här i Kambodja också, det kommer! Stor kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0