Fortsättning Kuching

MÅNDAG 31e MARS

Bako National Park

Efter ungefär 1 timmes bilfärd och en halvtimmes båt tur var vi framme vid bako national park. Här hade vi en egen guide som var riktigt duktig och vi hade väääälidt tur den här dagen! Han sa att vissa som kom hit inte fick se några djur alls. Vi däremot, såg hur mycket som helst! "Okey, lets go!" Sa våran guide, vi vände oss om och skulle börja gå, när vi direkt fick syn på att det satt flera apor i ett träd! Så det gick väldigt snabbt kan man säga.

Vi fick se flera olika apor och andra djur!
Vi gick en guidad tur i djungeln där han stannade med jämna mellanrum och berättade om växter och diverse saker, hur de använder de olika växterna och träden till allt möjligt i vardagen. Allt från möbler och hus, till doftpinnar(ungefär som ett tomtebloss utan det sprakande) vid moskéer. Der kändes verkligen lyxigt att vi fick gå själva med en guide och han var verkligen mån om att vi skulle få en så bra upplevelse som möjligt! 

Hanna fick även bekanta sig ännu mer med alla myggor här nere, de verkar, som alla andra malaysier här nere, tycka om hanna väldigt mycket.





 



Vi hann knappt börja gå innan det prasslade till i buskarna. Där satt flera Proboscis monkeys, som vi nu fick se på ännu närmre håll! 



Vi såg även Silver Leaf Monkeys, just denna satt på trägången cirka 5 meter ifrån oss!


Mötte även ett vildsvin.




En mamma med sin bebis sitter och sover i en buske

Över dem sitter pappan och vakar. 

Här hade vi riktigt tur och kunde stå bara 2 meter ifrån och han verkade inte bry sig.









Ett myrbo

Efter en stunds vandring kom vi fram till en strand, vi fick dock inte bada för de fanns stingrockor där.. Hade varit skönt att svalka av sig lite i värmen.





























Såg den skylten när vi steg av båten och var i land igen, såg inga tyvärr..

En väldigt lyckad dag! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0