Kuching

Ankomst Borneo.

Ett sent inlägg från Kuching, vi väntade med att publicera inlägget tills vi hade lagt in bilderna också. Och det var inte förns nu vi fick tillgång till en dator med fungerande USB ingångar. Samt att de senaste dagarna har varit fullspäckade med aktiviteter!

Vi landade iallafall på Borneo fredag den 28e. Flygresan gick bra och snabbt.

När vi hämtat väskorna gick vi och bokade transfer till vårat hostel som skulle ligga nära flygplatsen och nära centrum. Vi kom fram med egentligen inga förväntningar alls på ett hostel. Vi valde ett väldigt billigt hostel den här gången för att vi har planerat in en hel del aktiviteter som kostade en del. 

Det visade sig att vårat hostel ligger ungefär 15 minuters bilfärd från centrum så vi är ungefär de enda turisterna. 


Första kvällen låg vi helt utslagna på rummet och spelade lite spel. Vilket resulterade i att när vi skulle leta efter frukost ställe morgonen där på fick vi gå runt och runt för att hitta ett. Vi fick tillslut tag på ett ställe men det var inget att hurra för precis..


Efter att ha yrat omkring och försökt hitta en taxi (det är nästintill omöjligt att ta sig fram till fots här) tog vi oss in till centrum och där bokade vi våra aktiviteter. 

Redan samma eftermiddag bokade vi in en "Wildlife Cruise". Där vi förhoppningvis skulle kunna få se delfiner, krokodiler, apor och eldflugor!

Klockan slog 4 och vi blev hämtade till båten vi skulle åka med. En väldigt avslappnande (som att vi varit stressade innan liksom) och fin båt tur! Hanna hade turen och såg en delfin, men den turen delades inte med oss andra tyvärr. Vi såg även en hel del apor som endast lever här på Borneo, massor med eldflugor (som blev väldigt dåliga på bild tyvärr), och ett öga på en krokodil. Så tyvärr hade vi inte så mycket tur som vi hade hoppats på, men vi var ändå nöjda!

På vägen dit åkte vi förbi massor av cyklister. Det var tydligen något stort cykellopp just den dagen. 








Proboscis monkey, den kända näsapan på Borneo fick vi se flera stycken av, fast på ganska långt håll.




Vi åkte förbi hus byggda på styltor över vattnet där det bodde ett 90-tal familjer! 

Kvällen drog mot sitt slut och det var dags att åka hemåt mot vårat "underbara" hostel.





På vägen tillbaka fick vi skåda en väldigt vacker solnegång innan det blev kolmörkt och vi fick se massor av fina eldflugor som lyste fint i mörkret och även en krokodil!

SÖNDAG 30 mars


Med en kaffe och te från McDonalds i handen i väntan på minibussen.


Efter en flottig och fet ( :( ) frukost på McDonalds blev vi upphämtade kl 8:00 med riktning mot Semenggoh Wildlife park. Där skulle vi förhoppningsvis få se när de matar vilda orangutanger. Våra förhoppningar var inte särskilt höga då vi hade fått höra från vår guide på båtturen dagen innan att besökarna de senaste dagarna inte hade fått sett en enda apa. 

Men när vi kom fram till parken så fick vi höra att vi hade tur! De hade nämligen sett rörelser runt plattformen där de får mat och den största av dem alla, Richie på 120kg, var antagligen i närheten!



Vi kom fram till platsen där de matar dem och fick syn på 2 stycken orangutanger! Aporna var inte alls skygga, så vi fick stå länge och skåda dom när de åt och klättrade i träden och repen.










Den ena orangutangen fick en kokosnöt som han klättrade upp i trädet med. Där dunkade han den mot trädstammen några gånger så att det gick hål och sedan sörplade han i sig kokosvattnet!
Otroligt fascinerande djur att titta på! 

Tyvärr så fick vi aldrig se Richie, det hade varit mäktigt!

Hittade en bild på Ritchie och kände såhär i efterhand att vi nästan blev lite lättade av att vi inte stötte på honom nät vi fick se hur han såg ut... ;)


Efter orangutangerna satte vi oss i minibussen igen och åkte mot Crocodile Farm. 

Här hade vi 45 minuter på oss att strosa runt och kolla på alla djuren som fanns innan vi skulle få se när de matar krokodilerna. 




























Matdax!














Lunchpaus på pizza hut!


Därefter åkte vi vidare till Sarawak Cultural Village där vi såg på en show om de olika stammarna på Borneo.



















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0