Mango Bay


I förrgår var det dags att byta hotell. Vi var sugna på att spendera de sista dagarna på något annat ställe med närhet till en strand med bättre snorklingsmöjligheter. Först var vi inne på att sova resten av nätterna på samma hotell och åka iväg på en snorklingsutflykt och hyra en moppe/ta taxi till en strand som skulle ha riktigt bra snorkling som låg på andra sidan av ön. Men sedan tittade vi runt på agoda och hittade ett hotell som låg vid mango Bay som vi hade läst om skulle ha bra snorkling. Det är även ett av de stopp man stannar på för att snorkla om man åker på en dags snorklings-utflykt. Hotellet såg så mysigt ut och låg precis vid stranden så vi tänkte, varför inte tillbringa våra sista dagar där?

Det fanns dock några nackdelar med hotellet, som att man måste åka båt dit (det går att åka bil dit men det är inte många taxibilar som kör den sträckan på grund av de så pass dåliga vägförhållandena), det finns ingen el på ön från 6 på morgonen till 6 på kvällen och man bor ganska isolerat där eftersom att det är lite knöligt att ta sig någonstans. Vilket betyder att man får äta alla måltider där och att maten är dyrare på grund av att de måste frakta all mat från Koh Tao centrum. 

Men trots dessa "nackdelar" kände vi att detta ställe skulle passa att tillbringa de sista dagarna på! Så så fick det bli!

Med 3 nätter bokade hade vi fått informatation om att hotellet hade gratis transport ut till ön via båt. Samlingspunkten var vid deras kontor. När vi hittat dit var det cirka 1 och en halv timme kvar till nästa båt skulle avgå. Så i väntan på båten tog vi oss en fika på ett mysigt cafe och gick och tittade i lite affärer. Samt laddade upp med en 6 liters vatten på 7eleven! Här tänker man ekonomiskt eller snålt om man vill kalla det för de ;) hihi. 

Efter lite väntan och en båttur på cirka 30 minuter så var vi framme!




Hotellet ligger väldigt fint i en vik med en strand och flera stora korallrev bara några simtag ut från stranden! Själva hotellet och restaurangen ligger ovanpå gigantiska klippor så det har blivit många trappsteg att klättra upp för till rummet, till stranden, upp till restaurangen som ligger allra högst upp med magnifik utsikt, och så ner till rummet igen. Pjuuh! Men lite träning i allt slappande skadar ju inte!

När vi kom fram på eftermiddagen hade det blåst in lite så vattnet hade blivit lite grumligt. Men lite längre ut kunde vi skymta ett turkosfärgat vackert vatten som såg väldigt lämpligt ut för snorkling! 























Det här hotellet är verkligen det perfekta stället för att ha väldigt lugna, mysiga och avslappnade dagar, lite isolerat men med ett perfekt läge! Det har blivit en hel del läsande och podcast-lyssnande i solstolen och på stranden och många svalkande dopp i havet! När vi har blivit lite uttråkade har vi satt på oss våra cyklop och studerat livet-under-vattnet bland massor av färgglada fiskar, gigantiska fiskar (!) och färgglada koraller. Vi har vaknat upp klockan 6 på morgonen i värme-panikslag på grund av att AC:n/elen har stängts av, sedan traskat ner till det alldeles stilla och spegelblanka vattnet och startat morgonen med att ta en snorklingstur. Kan man starta dagen på ett bättre sätt?

Vi har druckit litervis med vatten, goda och läskande fruktshakes och till och med lite Chang-öl (här snackar vi icke öl-fantaster), vi har ätit mycket mat (både mindre och mer god), vi har legat kvar i solstolen tills solen börjat gå ner och sedan hoppat i plurret med cyklopen på ytterligare en gång. Vi har avslutat kvällen med en måltid på resturang-terassen med utsikten över havet. 

Idag har vi även tagit båten som vi får åka med fritt till Nangyuan Island som ligger några minuters båtfärd bort. Solat och badat och snorklat samt tittat in de 3-öarna som är sammansatta med en strand ovanifrån från viewpoints-platsen. Fler bilder från snorklingen och dagens utflykt kommer!

Nu däremot är vi i full gång och packar och bokar hotell för imorgon  väntar en lång resedag och förhoppningsvis är vi framme i Bangkok imorgon kväll. 

Känns så sjukt att det är denna vecka, om 5 (!!!) ynka dagar, NU på söndag som vi åker hem! Att detta är vår sista dag på stranden på den här resan ( :( ) och på Koh Tao! Det är så svårt att förstå att vi redan varit iväg i 95 dagar! Hur snabbt gick det inte?!

Det är med både förtvivlan och förväntan som vi lämnar fina Koh Tao men samtidigt ser fram emot att avsluta resan på bästa tänkbara sätt: fylla resväskorna ut i det sista med massa shopping i alla shopping-malls och marknader i Bangkok! Det ser vi fram emot!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0