"THE END"

Hej på er! Om vi ska vara helt ärliga så tar det emot lite att skriva det här inlägget, vi vill liksom inte skriva den här sista, avslutande texten och verkligen sätta punkt på den här resan.

 

Ni som har hängt med här ett tag vet nog om att ingen av oss är speciellt bra på det här med att fatta sig kort. En ”kortfattad” text lyckas alltid bli världens längsta inlägg ungefär, haha. Då kommer vi till den stora frågan; hur ska vi då kunna sammanfatta vår underbara resa på 3 månader i ett inlägg? Svaret på det är nog att det är nästintill omöjligt. Det är dessutom så svårt att sätta ord på en sådan fantastisk resa, om allt vi har fått uppleva och varit med om, om hur det känns att vara hemma igen… Det är så otroligt svårt att smälta alla intryck.

 

Man kommer så snabbt in i ”nya vanor”. Och denna resa var inget undantag. Vi har vant oss med att bo i en ryggsäck, att varje dag träffa nya människor, besöka nya platser, känna nya lukter och upptäcka nya kulturer. Den otroliga frihetskänslan när man är på resande fot, den saknar motstycke!

 

Det känns som att man under tiden man vart iväg varit inne i en resebubbla. Veckorna innan vi skulle åka hem såg vi ändå lite fram emot att komma hem, men så dagarna innan, när allt sakta började sjunka in, blev man nästan lite nere. Att man skulle behöva spräcka den här resebubblan man levt i under de senaste månaderna…

 

Så det var med blandade känslor vi klev på planet i Bangkok som skulle ta oss hem till Sverige.

 

MEN det var såklart så otroligt kul att få se sin familj igen och äta en riktig svensk välkomst-middag, få träffa vänner, börja jobba och komma in i vardagsrutiner igen. För som sagt, rutiner kommer man lätt in igen. Och det var nog bra att vi båda började jobba direkt dagen efter så att vi kom in i rätt dygnsrytm direkt och slapp jetlagen och så man inte hann reflektera så mycket.

 

Samtidigt kommer vi sakna livet som backpacker så mycket! Kanske inte de delarna som innefattar dåliga matvanor, sunkiga boenden, att bli lurad eller alla äckliga lukter i Asien… Men allt man har fått varit med om och fått uppleva, alla människor man träffat, alla platser man fått se och den otroliga friheten och kunna leva här och nu och kunna ta beslut precis i stunden!                                                                                                                                                                                                                                                                      Att bokstavligen bo i en ryggsäck, gå runt med sitt 15 kilos tillfälliga tyghus på ryggen och ha möjligheten att bo vart man vill och aldrig ha ett "permanent boende" under resan. Det om något är frihet och en helt fantastisk upplevelse!

 

Det är verkligen en dröm som har gått i uppfyllelse, helt klart. Att få dra iväg och resa under 3 månader med en person man tycker så mycket om är nog det bästa beslutet vi båda har tagit. Man sätts verkligen på prov och såklart är det helt fantastiskt att få bekräftat att det funkar! Att man står ut med varandra trots att man umgås så intensivt, iprincip dygnet runt (skämt å sido).

 

Vi har inte bara fått resa till så fantastiska länder och platser, utan vi har även fått lära oss så mycket på vägen, inte bara språkmässigt utan på alla sätt och vis. Man växer verkligen som person och dessutom får man så många fina minnen med sig i bagaget, ett minne som man bär med sig för resten av livet! Så om någon där ute funderar på att dra iväg, fundera inte mer, utan boka biljetten och dra iväg! Det kommer vara det bästa beslutet ni också tagit, det lovar vi!

 

 

Sverige till Thailand:

 

Höjdpunkter: vackra stränder och fint vatten, gosa med tigrar, Bangkok med grym shopping, grott-klättring och bra snorkling.
 
 

Thailand till Malaysia:

 Höjdpunkter: utflykter på Langkawi, huvudstaden Kuala Lumpur med shopping och Petrona Towers. 
 
 

Vidare till Borneo:

Höjdpunkter: Grymma djur- och naturupplevelser på bl.a. Kinabatangan och Bako National Park.
 
Topp 3: Att se vilda orangutanger och elefanter och gå djungeltrekking i den "riktiga djungeln". 
 
 

Malaysia till Australien:

Höjdpunkter: Besöka Sydney, Operahuset och harbour bridge, hyra campervan och bila Sydney-Brisbane tillsammans med Cissi och Mattias, se kängurus och koalor, hoppa i sanddynor, snorkla med hajar och sköldpaddor.
 
 

Australien till Kambodja:

 

Höjdpunkter: Angkor Wat, paradisstrand, Choueng Ek/Killing fields och S21-fängelset.

 

 

Kambodja till Vietnam:

 

Höjdpunkter: Halong Bay, staden Hoi An och sy upp kläder, åka tåg/buss/bil genom vacker natur och Cu Chi-Tunnlarna.
 

Vietnam och tillbaka till Thailand. Och sedan hem till Sverige igen!

 


Kommentarer
Postat av: Maggi

Som ni säger....ni gjorde helt rätt som drog iväg även om jag kanske tyckte att det var lite jobbigt när ni åkte:) Ni har verkligen fått uppleva så mycket och fått se så mycket som vi andra bara kan drömma om. Ett minne för livet.
Nu är det bara att "gneta ihop" nya pengar:)
Tack för allt ni har delat med er och alla fina bilder som vi har fått se.

2014-06-17 @ 22:20:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0