22e mars, Mai kaew cave

Hallå där igen!

Ligger lite efter här på bloggen med inläggen... Hade först och främst tänkt uppdatera er lite om i lördags. Som vi skrev blev det ett besök i en av Koh Lantas (den största) mai kaew cave! Bilfärden tog oss neråt och in i buschen, på vägen dit hämtade vi även upp en till kille som också skulle med. Efter att ha åkt genom en smal, guppig väg kom vi fram till ett hus där några lokalbor bodde, mitt i djungeln. Kvinnan i hemmet tog emot oss och vi fick lite vatten i väntan på vår guide. Några minuter senare kom vår charmiga engelsktalande guide, som hade lärt sig all engelska han kunde från turister. Det var alltså vi två, turisten vi hade hämtat upp, som var från England och så guiden. Djungeltrekkingen började uppför branta "stentrappor" gjorda av naturen bland palmer och tät buskage. Det blev bara brantare och brantare och svårare att klättra och ta sig upp. 30 minuter senare var vi redan genomsvettiga men äntligen framme vid ingången till grottan.







Där fick vi sätta på oss en pannlampa, utan den i grottan skulle man inte se ett endaste dugg! "Ingången" var då en liten liten spricka i berget, där de hade byggt en trästege (ranglig!) som vi skulle ta oss ner för. Först fattade vi inte att det var där ingången var, vi trodde att guiden skämtade med oss. Men vi lyckades ta oss ner allihopa! 



Väl inne i grottan fick vi klättra ner och upp, åla oss genom trånga utrymmen och se häftiga bergskreaturer, en gigantisk spindel (!!) och en heeeel vägg full av fladdermöss! Guiden kunde med ett ljud väcka fladdermössen, så några började flyga precis över huvudet på oss. Var lite läskigt men väldigt häftigt att se! "Akta huvudet", som guiden försökte lära sig säga, var ett uttryck som användes många gånger! Ungefär 45 minuter senare kom vi ut ur grottan, alldeles genomblöta av den fuktiga värmen där inne. Vi gick en annan väg tillbaka genom djungeln och när vi kom fram till huset där kvinnan bodde, fick vi in ett varsitt fruktfat och dricka innan chauffören skjutsade hem oss. Det här var en otroligt häftig upplevelse som vi verkligen rekommenderar er att göra, om ni någon gång ska till Koh Lanta!








Fladdermössen!


Var svårt att ta bilder i en kolmörk grotta. Dessutom hade vi bara mes oss undervattenskameran, men här har ni iallafall några bilder :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0