23e mars, Koh Lanta

Nu får ni mycket att läsa idag! Och blev lite rörigt när 24e kom före 22e och 23e men vi kan låssas att vi var redigt fulla eller helt enkelt drabbats av någon slags lathet och inte riktigt håller koll på dagarna och datum!

Så till inlägget!

Söndag, 23e, Hyra moppe!

Vi hade länge pratat om att hyra en moppe och åka runt lite själva och utforska! Men i Phuket var det så himla mycket trafik så där ville vi inte köra själva. Sedan kom vi till Koh Lanta, och där vad trafiken väääldigt lugn, jämfört med Phuket! Så mot slutet av resan, sista dagen lite mer exakt, bestämde vi oss för att hyra en moppe.

Det blev en scooter och 2 väldigt sexiga hjälmar!






Första stoppet blev gymmet Lanta Sport Complex. Gymmet i sig var relativt litet men hade allt som behövdes! Både Hanna och jag körde helkroppspass då vi inte tränat på ungefär en vecka. Var riktigt skönt att få träna ordentligt igen! Efter ungefär 1.5h var vi klara och begav oss mot en av Koh Lantas bästa stränder, Long Beach. Där hann vi knappt få av oss tröjorna innan vi var i vattnet och svalkade oss! Ruskigt skönt efter ett träningspass i värmen.



Efter lite sol och bad bestämde vi oss för att åka vidare och käka på vägen mot Lanta Old Town. Vi stannade till och käkade vid ett ställe där man även kunde gå en thailändsk matlagningskurs. 



Fried rice with chicken, pinapple and cashewnuts, mums!

Sedan började färden mot Old Town, en mysig tripp på moppen uppför ett berg och helt plötsligt i en kurva i skogen såg vi en skylt där det stod "View Point", så vi bestämde oss för att stanna till och se på utsikten där. Vi beställde in en varsin efterrätt och njöt av tillvaron. 






När vi ätit upp begav vi oss igen mot Old Town, så såg vi att bensinen började ta slut så vi stannade till längs vägen vid en liten affär där de sålde bensin i glasflaskor. Vi hann knappt stiga av moppen innan en hand sträckte sig efter våran nyckel och öppnade upp bensinlocket och fyllde på. 24kr för en full tank! Tänk om det vore så billigt i Sverige!

Tillslut kom vi fram till Old Town, där vi strosade runt i ungefär 10 minuter så var vi tillbaka vid moppen. Det var alltså inte större än en gata på 100 meter. Haha. 






Vi satte oss på moppen igen och började köra hemåt, den här gången en annan väg än den vi kom. Vi fick se en väldigt fin natur hade det väldigt trevligt!




Väl hemma igen strosade vi runt på den dagliga kvällsmarknaden i Saladan och köpte våran Chicken Kebab från samma tjej som vi gjort 3 dagar i rad! Satan så god den var! Vi köpte biljetter till Langkawi och shoppade lite. Hanna passade även på att ta en manikyr och pedikyr, medan jag snällt fick sitta och kolla på, och så betala för henne, såklart. Satt och kollade ner i telefonen och så helt plötsligt hör jag, "Jocke kan du betala henne?" Självklart! Haha.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0