24e mars, Ankomst till Langkawi

Efter en lång och orolig bilfärd kommer vi äntligen på färjan över till Langkawi, Malaysia. Vilken lättnad nu efter den här förmiddagen. 

Började med att vi var sena tills de skulle hämta upp oss. De skulle komma 08:00 och 08:03 stod vi och skulle checka ut. Där de först trodde att vi bara lämnade in våran nyckel och fortsatte dela ut handdukar till gästerna som skulle till stranden. Efter en stunds väntande och dialoger så kom vi in i minibussen med en stressad förare. Så då blev vi stressade.

Efter 2 bilfärjor och massor med läskiga omkörningar stannade han på en bensinmack där han pratade thailändska med oss och slängde ut våra väskor. Vi fattade ingenting förns han tillslut sa Langkawi och pekade på en annan bil. 
Vi förstod då att vi skulle byta till den men tyckte det var märkligt eftersom vi hade bokat en resa som skulle vara en och samma bil ner till Satun, inget byte. Hur som helst hamnade vi i en först skitvarm bil med 2 thailändare som endast kunde thailändska. Som senare blev som att sitta i ett kylskåp på hjul. 
Vi visste dessutom inte om han hade fått biljetterna av den andra föraren som skulle gå till färjan vid Satun. Och försöka prata engelska med dem var bara att glömma. Så där satt vi, oroliga om vi ens skulle hamna rätt. 

Efter ett tag började skyltar visa Trang Airport, och han körde efter dem, så då blev vi ännu mer oroliga att han hade fått fel beskrivning om vart vi skulle. Men som tur var åkte vi förbi den och i riktning mot Satun. Nu började vi lugna ner oss lite och satte på musik i headsetet. Då hörde föraren tydligen min musik och började vifta med händerna och hade party där bakom ratten.

Tillslut klockan 13:15 kom vi fram till hamnen och där försökte vi igen prata engelska med dem om biljetterna till färjan. De förstod tillslut vad vi menade och så löste det sig väldigt bra! Så i skrivande stund sitter vi på en kall färja och väntar på att få komma i land på Langkawi, Malaysia!







Toaletten på färjan, hål i golvet.

Nu har vi kommit fram till Langkawi och checkat in på vårat hotell, som enligt beskrivningar skulle vara ett bra 3 stjärnigt hotell. Här kommer vi inte spendera mer tid än nödvändigt. Vi öppnade (sparkade upp) den väldigt tröga dörren till vårat rum och knockades av röklukt. En instängd bunker utan fönster. En toalett på 1 kvm där man kan sitta på toa och duscha samtidigt, iofs rätt smidigt för den morgontrötta men lite väl liten kanske. Inget kylskåp, ingen säkerhetsbox och smutsiga lakan och golv. Här har vi bokat 2 nätter, men vi får se om det blir mer än 1...






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0