7e och 8e mars i Karon

(Sen inlägg pga massa strul med bloggen)

Hallå där! Kände att det dags för mig att skriva lite här innan Jocke tar över bloggen helt ;). 

Igår kväll (läs fredag) efter poolhäng på hotellet gick vi ner mot centrum i hopp om att hitta någonstans att slå oss ner och äta. Hamnade på en svenskt ägd restaurang med toast skagen, Wallenbergare och köttbullar och potatismos på menyn. Vi beställde in en varsin tallrik med kycklingbröst, bbq-sås, klyftpotatis och en karaff vitt vin till, fredagslyx! Lite komiskt att man hamnar på en restaurang med europeisk mat när man befinner sig i Thailand.. Dock passade det mig perfekt eftersom att jag tydligen tröttnar väldigt snabbt på samma mat. Efter de två första dagarna här i Thailand med thaimat två gånger om dagen var jag nämligen i starkt behov av typ hamburgare, vanlig pasta eller en köttbit.... Som tur är har det behovet stillats ordentligt med pizza, pasta och hamburgare flera dagar i rad nu ;).

 
Bild på Jocke och maten.

Idag har vi varit iväg på äventyr hela eftermiddagen och kvällen! Bestämde oss nämligen igår för att boka en guidad tur inkluderande elefant-trekking, Kata utsiktsplats, ormshow och en apshow, ett besök på de stora sevärdheterna Big Buddha och Chalong-templet samt lite andra småstopp på vägen.

 
 
 
Första stoppet: Kata point View

Vi blev upphämtade på hotellet av chauffören och guiden som skulle visa oss runt. Första stoppet var på utsiktsplatsen. Otroligt fin utsikt över hela Kata och Karon-området! Sedan bar det vidare mot elefanterna, ormarna och aporna. Trots att man är medveten om hur elefanterna och de andra djuren behandlas var det en häftig upplevelse.
Elefant-turen började iallafall med att jag och Hanna fick hoppa upp och sätta oss i "sadeln", som vinglade så fint på elefantens rygg, och tillsammans med elefant-skötaren, som satt på huvudet på elefanten. När elefanten först började knalla iväg kändes det rätt pirrigt i magen, men det gick över snabbt.. och så kom ju en extrem uppförsbacke, följt av en extrem nedförsbacke.... damn vilken känsla! fan så roligt det var! tills puckot på skallen fick för sig att ta våran kamera och hoppa av den stora besten och säger at mig (jocke) att sätta mig på huvudet... eeeeeeeh, visst, jag hoppar väl dit, sitter ju bara på en vinglande elefant i skogen i en nedförsbacke liksom, hur svårt ska det vara.. Öppnade säkerhets pinnen och gav alla grejer till hanna,( hon hade behövt 4 extra armar den stackarn...) där sitter jag tillslut, på skallen på elefanten, kollar bak på hanna, där sitter hon i sadeln med en väska, flipp-flopp, kamera, och så kameraskyddet i handen, OCH på det! sitter hon och håller i säkerhets pinnen, den satt alltså löst nu... yeeey... snacka om Tarzan och Jane! jaja, nu fick ni läsa världens uppsatts om hur en liten skit hoppade fram till skallen på en elefant, visst var det väl givande? :D

Andra stoppet: Elefant-camp!
 
 Apan hälsar oss välkomna!
 
Precis stigit på elefantryggen, en aning nervösa...:)
 
 
 
 
 
Snakeshow
 
 Big Buddha

Hannas fina outfit när vi besökte Big Buddha!
 
 Wat Chalong- tempel
 
 
Fint tak inne i templet

Ett stopp på caschewnut-factory. Herregud vad goda de var!

Där växer caschewnötterna, det är den grå feta saken under den ännu fetare gröna saken. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0