Tiger Kingdom

Hallå där! Nu har vi upplevt en hel del nya saker sen sist, på väldigt kort tid. Igår morse checkade vi nämligen ut redan vid 9 på morgonen från hotellet i Karon för att röra oss vidare. Vårt mål var att ta oss till Phuket Town med ett stopp på vägen på Tiger kingdom för att få klappa, gosa, ta foton och vara nära de otroligt stora och mäktiga djuren. Väl på plats fick man välja om man ville gå in till de minsta (på ca 2 månader), de "små" (på ca 5 månader), de "mellanstora" tigrarna eller de stora tigrarna (ca 22 månader gamla). Vi valde att köpa ett paket där vi fick gå in till de minsta, de "små" samt det största (Jockes val....)

Innan vi väl tog beslutet att åka hit ska det tilläggas att vi läste på en hel del om stället, på grund av alla rykten man hört om att tigrarna ska vara drogade på sådana här ställen. Utifrån den största delen av tidigare besökares kommentarer vi läste på nätet om att tigrarna hade varit alerta, lekfulla och hållit igång under deras bösök, samt från Tiger Kingdoms hemsida, som försäkrade om att tigrarna INTE var drogade så tog vi beslutet att lita på det och uppleva detta. 

I efterhand är vi otroligt glada över att vi bestämde oss för att åka hit! Det var en sådan otroligt häftig och mäktig känsla att för det första vara på insidan av en bur med ett flertal tigrar, men inte minst att få klappa, gosa, luta sig och sitta nära ett sådant djur som man har så mycket respekt för, det känns verkligen som en Once in a life time experience! Vårat intryck av stället var dessutom att det var väldigt rena och fräscha lokaler, otroligt hjälpsam och trevlig personal samt att de flesta tigrarna var aktiva och lekfulla. Skötarna var även väldigt snälla och hjälpte till att ta kort på oss tillsammans med tigrarna med vår egen kamera! 



Förväntansfull och lite pirrig i magen innan det var vår tur!





Hälsade på bebis-tigrarna, 2 månader gamla










Hänger med de "små" tigrarna..:)

Nu var det dags för det vi (jag, Hanna) fasat inför...

De största katterna!





Efter vårat besök på Tiger Kingdom tog vi en taxi vidare till Phuket town för att checka in på vårat hotell. Efter det gav vi oss ut på gatorna och såg oss omkring samt stannade till för en lunchpaus. När vi sedan gav oss iväg i hopp om att hitta till ett shoppingcenter vi hade tittat upp, stötte vi på en väldigt trevlig och hjälpsam taxichaufför. Han erbjöd sig att skjutsa oss till det stora, populära shoppingcentret "Central Festival Phuket" som låg 15 minuters bilfärd därifrån. På vägen dit berättade vi även för honom att vi skulle sova en natt här och sedan dagen efter ta färjan över till Phi Phi öarna. Så på vägen stannade vi till där vi kunde köpa biljetter medan han satt i bilen och väntade på oss. Så himla snäll! 

Shoppingcentret hade 5 våningar och var stort som helst, så där tillbringade vi en hel del timmar för (ögon) shopping mestadels.. Livet som backpacker med minimal packning och lite tajt budget... ;) Ett samtal senare när vi var klara så kom den snälla taxichauffören och hämtade upp oss (som vi glömt att betala till för resan dit!!!) och skjutsade oss till vårat hotell. Såklart fick han extra dricks!!

Nu är vi i vilket fall på Phi Phi öarna och sitter för tillfället i vårat hotells "lobby" och dricker en varsin pinapple-smoothie (favoriten!) samt för att få tillgång till internet! Haft en fantastisk eftermiddag  vid hotellets pool (som ligger på stranden typ) samt på stranden. Slänger upp några bilder när vi ändå är igång! 


Hotellets pool och stranden i bakgrunden! Lyx!





På stranden.

Nu ska vi gå upp och se om hotellets djurspray har skrämt iväg våran ödel-djurpark i rummet... Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Maggi

Vilken upplevelse och så fina bilder:)

2014-03-14 @ 07:04:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0