Utflykt och kajaking på Phi Phi

Gud vad dagarna går fort här! Idag är vår sista heldag här på Phi Phi. Imorgon hoppar vi nämligen på färjan till Koh Lanta med vår openway-ticket!

Efter nästan en vecka här känner vi oss ganska mätta. Vi har hunnit med ungefär det vi har tänkt och haft som mål att se och besöka. Trots att vädret inte riktigt har varit på vår sida de senaste två dagarna, mulet och med korta regnskurar, så har vi ändå lyckats utnyttja dagarna på bästa möjliga sett. 

Oavsett vart man bor här på Phi Phi så går det inte att undkomma den dunkande musiken och nattlivet här på ön. Även fast det är kul med lite fart och fläkt så ska det faktiskt bli ganska skönt att komma till ett lite lugnare ställe så man kan sova bättre och slippa få skavsår i öronen efter öronpropparna ;)

Hade tänkt uppdatera lite kort om de senaste två dagarna!


I lördags åkte vi iväg på en utflykt med longtail-båt. Bara båtresan var ju en upplevelse i sig. Eftersom det dagen till ära var lite halvdant väder blev det ganska guppigt vilket resulterade i saltvatten-stänk i ögonen och dyngsura passagerare. Inte nog med det, för något senare började det spö-regna när vi var ute på öppet hav, båtföraren bara skrattade!



Såhär såg det ut när vi lämnade Phi Phi..


Och såhär såg det ut en liten stund senare.



Spö regn på vägen dit men Jocke var glad ändå!

Vårt första stopp var vid "shark point", vilket man av namnet kan tyda  var en plats där det var stor chans att få se hajar. Tyvärr såg vi inga... Men en hel del fina akvariefiskar fick vi iallafall se, så vi var ganska nöjda ändå!








Andra stoppet var på ön Bamboo Island för lunchpaus, bad och utforskning av ön. Var väldigt fint där, speciellt när solen tittade fram!

Vi passade även på att testa vår nya undervattenskamera!







Nästa stopp: Maya beach, där filmen "the beach" med DiCaprio spelades in!


Åkte även förbi Viking Cave, ett par andra vikar och sedan hemåt!



På söndagen vaknade vi upp till lika tråkigt väder... Bestämde oss för att hyra en kanot och ge oss iväg på egen hand. Hamnade på monkey beach, en strand där vilda apor lever. Många guidade turer åker även dit för att mata och ta kort på aporna.







Det gällde dock att ha koll på sina grejer för aporna är riktigt giriga och passar på att springa och ta grejer om man inte har uppsikt.. Vi var dumma nog och bestämde att ta en fika på stranden. Genast hade vi två apor bredvid oss som trodde maten var till dom... Det resulterade i att vi fick fika i två omgångar, medan den som inte åt fick stå med en vattenflaska som vapen...

En apa hade stenkoll på våra oreo-kex i väskan och tog sin chans och sprang fram när vi var och badade, som tur var såg en kille det och jagade bort apan som tur va! 





Notera att fiskarna under mig pussas!;)










Vi passade även på att ge oss ut på en snorkeltur där med våra nya cyklop, vilket visade sig vara ett bra beslut! Fick se många otroligt fina och stora fiskar!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0