Från Bangkok till Hua Hin

Hej! Här sitter vi på terassen på hotellet White Sand Beach och har precis beställt in lite lunch. Flyget till Bangkok igår var lite försenat, men flygningen gick sedan bra och 1 timme och 50 minuter senare landade vi. Eftersom vi hade som plan att ta oss till Koh Tao och det tar ett antal timmar dit med buss/bil+båt så tänkte vi att vi skulle stanna någonstans på vägen för att dela upp resan lite. Vi hade läst om Hoa Hin, en semesterort som ligger cirka 3-4 timmars färd från Bangkok och tänkte att det var ett perfekt ställe att mellanlanda på!

Vi frågade vid turistinformationen på flygplatsen om det gick någon buss direkt ifrån flygplatsen (vilket vi hade tittat upp innan att det skulle göra), men det visade sig vara från den andra flygplatsen... Så vi var tvungna att ta en buss från flygplatsen in till centrum för att sedan därifrån köpa bussbiljetter vidare till Hua Hin.

Eftersom vi både har hört och läst om situationen i Bangkok just nu så kändes det sådär att behöva ta sig in dit... Men situationen verkar ju vara lugn för tillfället när militär tagit över. Vi får se hur det hela utvecklas, och vi håller tummarna att vi kan avsluta vår resa där  som planerat!

Vi hoppade sedan på en buss som skulle ta oss in till centrum (trodde vi), men när vi åkt en liten bit höll hon som tog betalt och jobbade på bussen upp en skylt som inte gick att tyda för oss och pekade på utgången (hon verkade inte kunna ett ord på engelska), så där fick alla på bussen gå av. Vi hade inte en aning om vart vi hade hamnat.... Efter att ha gått runt i värmen och försökt kommunicera med några thailändare utan resultat, gav vi upp och bestämde oss för att ta en taxi istället. Efter lite prutande och diskussion gick chauffören med på ett pris på 1500 baht. Men under resan började han försöka diskutera priset med oss, men det var inte lätt att kommunicera eftersom han knappt kunde någon engelska alls.. Han skrev ner på en lapp att han ville ha 2000 baht för resan och skrattade åt det priset vi faktiskt hade kommit överens om från början... Han skrev även ner att det var en sträcka på 200 km dit och att vårat pris därför var för lite. Men vi hade som försvar att han faktiskt hade godkänt det priset innan vi satte oss i bilen. Han verkade inte bli upprörd av det, inte vad han visade iallafall. 

Chauffören sa till oss att resan hit skulle ta 2 timmar. Men det visade sig att det skulle ta lite längre.... På vägen stannande han nämligen och tankade TRE gånger. Varav på det sista stället, var det den längsta kön vi någonsin sett! Så där fick vi stå i minst 30 minuter..... 
Var ännu mer skrattretande när det visade sig att hotellet låg på gångavstånd ifrån den bensinmacken... Haha! 4 timmar senare var vi iallafall äntligen framme och när vi skulle betala försökte chauffören ännu en gång få oss att betala 2000 och gjorde till rösten och skrattade lite, men vi kan säga att vi inte gav ett öre mer, vilket vi kanske hade gjort om resan inte hade tagit dubbelt så långt tid som det skulle göra, när han körde in på var och varannan mack haha. Och när vi dessutom hade avtalat om priset. Det visade sig iallafall att vi hade fått ett ovanligt bra pris, så Jocke lyckades bra med prutningen och vi var ganska nöjda, fast vi samtidigt tyckte lite synd om chauffören, haha!


I Thailand har de så här snygga taxi-bilar!

Iallafall, vi fick sedan checka in på hotellet och vilket toppen-hotell! Rummet är jättefint och sängen är himmelriket jämfört med vår stenhårda säng på hotellet i Hanoi! Dessutom ligger hotellet precis vid stranden så fin utsikt från balkongen har vi också :) 
Hotellet är hur mysigt som helst så vi funderar på att sova här i två nätter till och sedan åka vidare till Koh Tao.




Fint rum och fin utsikt!

















Lite bilder från kvällen igår. Vi åt middag på hotellets restuarang och promenerade sedan en sväng längs med stranden.

Imorse fick vi beställa från en frukost-meny och det visade sig vara en rejäl frukost vi fick in. Mums så gott det var med något annat än baguette och stekt ägg ;) Sedan har vi hängt här vid solstolarna och ätit en god lunch precis:



Min portion överst, och jockes portion(er) underst. ;)









Såhär ser det ut hos oss just nu! Vi klagar inte!;)


Kika in lite senare så kommer det upp ett inlägg om Halong Bay! Hej på er!

Kommentarer
Postat av: cecilia

hej på er! vad härligt ni ser ut att ha er :) jasså!? haha vad roligt, har gått och funderat på det ibland, hmm undrar om hannus och jockus också gått på de här gatorna. och det hade ni alltså! Fräsigt :D hihi. tackar så mycket för tipset vi spanade in det nu och det verkar ju faktiskt som man kommer högre och bättre pris även om det känns fett att åka upp i en skyskrapa. vi får se om vi gör det i eftermiddag :)

hihi, ojojojoj det var inte en dålig taxi resa det där 4 timmar! sjukt långt ju! och vad fint det såg ut att vara, älskar utsikten från ert hotell.

kramar hörs snart.

2014-05-27 @ 04:20:00
URL: http://ceciliaan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0