En dag i Sihanoukville

Åh hörreni, detta har vi saknat! Efter ett antal dagar i städer och med mycket aktiviteter, byte av boende, resor hit och dit och många nya intryck kände vi att några dagars sol, bad och slappande passade väldigt fint!
Både igår och idag har vi badat i poolen, solat vid stranden (och såklart lyckats få en kräft-liknande bränna, trots att vi större delen av tiden låg under parasoll!), lyssnat på podcasts, varit ute och joggat, druckit fruktshaker i mängder, köpt färsk frukt på stranden, ätit god mat, läst, spelat kort på verandan och bara njutit! 


En skymt av vårat hotell. Känns verkligen som ett riktigt lyxboende om man jämför med de ställen vi bott på nu under senare tiden! När vi kom fram blev vi välkomna med en välkomstdrink och en kall fuktig handduk. Vi har även fått frossa i den härliga frukostbuffen hotellet serverar och kunna äta oss mätta på frukosten!
Det bästa av allt är att det är ännu billigare att leva här, jämfört med Siem Reap och Phnom Penh!


Pool-häng vid hotellet




Kortspel och goda fruktshakes! 



Nere vid occheuteal beach!

Här bär kvinnorna frukten och smyckena på huvudet!

Skönt fåtölj-häng ovanför stranden!




Man kan säga att vi blev en aning chockade när vi slog upp menyn och såg detta ovan... Här är det vanligt förekommande med så kallade "happy restuarants" eller restauranger som erbjuder "happy meny"..



Färsk frukt, mums! Vi pratade lite med den trevliga kvinnan som vi köpte frukten av. Hon berättade att hon vissa dagar tjänade mellan 5-10 dollar, andra dagar ingenting. 


Mysig lunch nere vid stranden!

Nu är klockan halv 10 på kvällen här och vi har precis kommit tillbaka till hotellet efter en riktigt smaskig middag: grillad kyckling, bakpotatis, bbq-sås och god sallad! Tyvärr knäppte vi ingen bild! Brukar ju bli så när man får in något riktigt  smaskigt och med hungriga magar! ;) 
Vi har förlängt med ytterligare en natt på samma hotell. Imorgon hade vi tänkt ställa klockan lite tidigare och ta oss ut på en morgonpromenad innan frukost. Våra kroppar är verkligen i behov av motion!! Annars fortsätter nog planen för morgodagen i samma stuk, det vill säga strandhäng och slappdag deluxe!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0