Nha Trang

Godkväll från hotellrummet här i Nha Trang! Sent igårkväll hade vi nämligen bokat biljetter till nattåget, som skulle ta oss från Ho Chi Minh till Nha Trang. Klockan 23.00 på kvällen var det avgång, men vi hade blivit tillsagda att vara där 40 minuter innan. Redan då fick man gå på tåget och leta sig fram till rätt hytt. Det fanns "hard sleeper" och "soft sleeper" att välja på. Vi hade tänkt att ta de mjuka men alla var upptagna så det fick lov att bli de "hårda". Och hårda var exakt var dom var, madrassen var inte tjockare än några få centimeter, haha! Hur skulle detta gå? 

När vi hade letat upp vår hytt upptäckte vi att den bestod av 6 sängar. De två nedersta sängarna var redan upptagna av två äldre vietnamesiska damer som med förväntansfulla ögon tittade på oss. De såg ju snälla ut tänkte vi, de blir nog bra "hytt-partners" som redan höll på att bädda ner sig i sina sängar. 

Vi hade de två sängarna över dom, vi var glada över att vi hade tur nog att inte få de allra längst upp då det inte var särskilt lätt att klättra upp i sängarna i den trånga lilla hytten.
Exakt klockan 23 rullade tåget sedan iväg och precis minuterna innan avgång hade två killar också kommit till vår hytt. Det var dom som hade dragit nitlotten och fått överschlafarna..

Vi upptäckte ganska snart att det inte riktigt var samma standard på dessa tåg som hemma i Sverige. De guppade och lät en hel del under hela resan, men det var vi ju ändå inställda på. Även fast vi  var trötta var det inte helt enkelt att sova... Och de vietnamesisk damerna som såg så gulliga ut visade sig vara riktiga pratkvarnar och prata högt det kunde dom! Straxt innan klockan 5 på morgonen hade de bjudit in en gäst till vår hytt som sjöng för full hals medan damerna gapskrattade... Mindre härligt att vakna av det... 
Men även fast det inte blev så mycket sömn måste man medge att det var ganska mysigt ändå, att ligga i sängen och titta ut genom fönstret och se många vackra miljöer swisha förbi!  








8 timmar senare var vi framme vid tågstationen, ganska så trötta och sega. Klockan var nu 7 på morgonen. Vi tog sedan en taxi till ett hotell vi hade blivit rekommenderade och fick ett rum på våningen allra längst upp med utsikt över havet, nice! Efter lite välbehövlig frukost och återhämtning gick vi den lilla promenaden ner till stranden, vilket kändes som ett perfekt sätt att spendera dagen på när vi var lite trötta. Imorgon kommer det nog upp lite bilder från besöket i tunnlarna och från vår första dag här i Nha Trang!

Nu är det två trötta, knappt levande människor som ligger i den lite för sköna, mjuka och underbara hotellsängen.... Tror vi kommer sova riktigt riktigt gott inatt! Godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0