Sihanoukville -> Kampot

Vilken upplevelse! Vi fick se en relativt fin natur på vägen, men nu var det inte det som var det otroliga med resan!

Det började med att vi blev upphämtade från hotellet och åkte iväg i våran mini buss. Redan där började strulet. Chauffören fick vända för att göra något mer på vårt hotell men sedan kunde vi åka. När vi hämtade upp nästa person som stod och väntade i en rondell, körde vi på en moped med en liten flicka i knäet på sin far framme på moppen. Verkade inte vara någon fara med dem men det var tydligen ingen som brydde sig om dem, även fast de såg att de kört på dem. Personen hoppade på bussen och så körde vi iväg. Genast började denna person prata (skrika) i telefonen och började säga åt chauffören att åka till flera olika ställen. Kunde vara för att hämta upp fler personer, växla pengar, hämta ut tvätt... Och så fick han oss att yra omkring i en timme i sihanoukville. Bussen, som hade 13 säten var nu full, men han började säga åt folk att sätta sig på andra sett så fler kunde komma in. Okej? Skulle det in flera nu? Vi som redan sitter trångt.. Hanna stackarn satt med ena benet böjt och foten uppe på en höjd i bilen. Väldigt obekvämt. Våra knän var helt intryckta i sätet framför och vi fick sida på sniskan för att få plats. Vi stannade och så kom det 4 personer till. Nu satt vi 17 personer i bilen, och det fanns 14 sittplatser. Nu efter en timmes yrande i sihanoukville! Vi hade alltså inte ens lämnat sihanoukville efter en timme i bilen.. Vi började bli sura, väldigt varma och svettiga, och undrade vad de höll på med! Tillslut åkte vi ut ur sihanoukville och vi tänkte äntligen! Men det dröjde inte många minuter innan vi hämtade upp nästa personer.. Vi var nu 20 pers. 

Sedan kom 2 till, 2 västlänningar som de placerade längst bak tillsammans med mig och Hanna. Och de bara skrattade, först när de såg hur mycket folk i bilen skrattade de. Tillsammans med dem var vi 22. Nu måste det väl ändå vara fullt? Men icke. Redan 8 personer för mycket, hämtade vi ytterligare 5 personer! Varav en satte sig i förarsätet tillsammans med chauffören!? Och en hoppade upp på taket!? Vi satt alltså 26 personer inne i bilen och 1 uppe på taket!? Helt otroligt. Sjukt trångt och varmt.. Nu satt vi bara och skrattade åt det. Det åkte till och med förbi poliser utan att bry sig om att det satt en person på taket och att bilen var helt överfylld! 

Tillslut kom vi alla fall fram till Kampot, 4 timmar senare. Resan skulle tagit 2 timmar, men vi hade redan innan trott att det skulle bli mer, som det alltid blir här i Kambodja. 

Det här är bara i början... Vi tog ingen bild när det satt som flest dumt nog, vi filmade bara då. Men ni kan ju föreställa er hur det såg ut med 26 pers i den här bilen då folk satt PÅ varandra...








Nu är vi hur som helst på hotellet som ligger precis intill floden här och det är mysigt. Vi tog en sväng runt i den lilla staden här och stannade på ett fik, Kampot Pie & Ice Cream Palace, mycket gott!

Vårat rum


På det här hotellet hamnade vi!







Dagens sena lunch på hotellet! 








Påväg in till "centrum". Är en liten håla vi hamnat i här!

Fin utsikt från old bridge, med bergstopparna i bakgrunden!





Jag tog en äppelpaj med vaniljglass och Hanna en lemonpie. Mums!



I jakt på en ATM. Efter lite letande hitta vi denna. Vet inte om ni ser den gigantiska kön som slingrar sig efter ATM-skylten till vänster? Kanske den maskinen delade ut gratis pengar med tanke på den kön! Vi hittade som tur va en till bankomat!






Nu har vi också bokat biljetter till Ho Chi Minh City (Saigon), Vietnam, imorgon. En resa på 9 timmar. Beräknad ankomst till Saigon är runt 7, vi räknar väl med runt midnatt. Hehe.. 

Våran vistelse här i Kambodja har varit jättebra! Och jätte varm, hehe. Vi är väldigt nöjda och ser nu fram emot allt Vietnam har att erbjuda! Och kan ju inte låta bli att längta tillbaka lite till kära Thailand! 

Nu har vi lite mindre än en tredjedel kvar av resan. När vi ser tillbaka på vad vi gjort är det helt otroligt tycker vi. Och vad fort det har gått! Känns som att det var igår vi skrev att vi var trötta på allt slappande i Thailand, nu vill vi dit igen! Sen har planer på våran nästa resa redan ploppat upp, hehe. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0